Lifestyle

Ritkán látott fotók idézik fel az elmúlt százötven év leszbikus szerelmeit – 2. rész

Intim pillanatok olyan századokból, amikor a homoszexualitás tabunak számított és az érzelmek kifejezése könnyen súlyos következményekkel járt – legyen szó a társadalom, vagy a család megvetéséről és kiközösítésről, vagy átnevelő célzatú terápiáról.

A DailyMail által nemrég összeállított fekete-fehér fotógyűjtemény egy körülbelül százéves időszakot ölel fel (1850-1950) és angol, valamint amerikai hölgyek láthatóak rajta. Bár néhány esetben nem egyértelmű, hogy valóban leszbikus szeretőkről, vagy csak két barátnőről van-e szó, mégis figyelemreméltó, milyen sok fénykép maradt meg az eltelt hosszú idő ellenére is és nem semmisültek meg például a szégyenkező családtagok keze által.

A fotósorozat első része IDE kattintva tekinthető meg.

 

Csókot váltó hölgyek egy kocsi előtt állva az 1950-es években. A kép eredete nem ismert.

 

Nyári románc az 1920-as években

 

Gladys és Annabell 1900 táján

 

Csattan a csók 1950-ben

 

A fotó egy padlásról került elő, hátulján az alábbi felirattal: Mary néni és „barátja”, Ruth, 1910. Az idézőjel utal rá, hogy többről lehetett szó, mint barátság.

 

Felice Rahel Schragenheim és Lilly Wurst 1942-ben. Felice és Lilly Berlinben éltek, amíg Felice zsidó származása miatt koncentrációs táborba nem került és ott is vesztette életét. Szerelmükről később film és könyv is készült Aimée & Jaguar címmel.

 

Tiltott szerelem: Evelyn „Jackie” Bross és Catherine Barscz a Chicago-i rendőrségen 1943-ban. Cross-dressingért, férfi ruhák viseléséért tartóztatták le őket.

 

Intim pillanatok a harmincas évekből

 

Ölelés és csók az 1910-es évekből

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin