Lifestyle

Ritkán látott fotók idézik fel az elmúlt százötven év leszbikus szerelmeit – 1. rész

Intim pillanatok olyan századokból, amikor a homoszexualitás tabunak számított és az érzelmek nyilvános kifejezése könnyen súlyos következményekkel járhatott – akár a társadalom megvetésével, átnevelő célzatú terápiával, vagy a családtagok általi kiközösítéssel.

A DailyMail által itt összegyűjtött fekete-fehér fényképek egy körülbelül százéves időszakot ölelnek fel (1850-1950) és angol, valamint amerikai hölgyeket örökítenek meg. Bár néhány esetben nem egyértelmű, hogy valóban leszbikus párról, vagy csak két barátnőről van-e szó, mégis figyelemreméltó, milyen sok megmaradt a hosszú idő eltelte ellenére – nem semmisültek meg például a szégyenkező családtagok keze által.

 

Csókot váltó nők, 1940-es évek

 

Egymást gyengéden megérintő hölgyek az 1910-es évek Angliájában

 

Tiltott szerelem az 1890-es években

 

Charlotte Cushman, amerikai színésznő és párja, Matilda Hays, angol író 1858-ban. A pár 10 évig volt együtt. Cushman még Abraham Lincoln előtt is játszott.

 

Diáklányok 1889-ből

 

Két hölgy férfinak öltözve a századfordulón

 

Dorothy Putnam és Lois Mercer közel 50 éven át volt együtt. A fotó a 30-as években készült róluk. Dorothy később az Amerikai Egyesült Államok hadseregében is szolgált a 2. világháború alatt.

 

Viktoriánus nők csókra készülnek. A fénykép 1880 körül készült, egy olyan időben, amikor a homoszexualitás büntetendő volt az Egyesült Királyságban, így az azonos nemű párokról készült fényképek ebből az időszakból rendkívül ritkák.

 

Lopott pillanat az 1920-as években

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin