Hírek

Randiapp segítségével akart olimpikonokat előbújtatni egy újságíró

Az amerikai The Daily Best hírportál újságírója ostoba módon sodort veszélybe sportolókat.

The_Daily_Beast-01

Nico Hines, a heteroszexuális, családos apuka jó poénnak gondolta a dolgot, hogy miközben az olimpiáról a helyszínről tudósít, beszerzi a Grindr randiappot. Az olimpiai faluban a közelében lévő felhasználókra vadászott abban a reményben, hogy olyan randipartner jelentkezik be a versenyzők közül, aki még nem bújt elő hivatalosan. A szerinte ártalmatlan csínnyel azonban túl messzire ment.

The_Daily_Beast-02
„Egy órán belül három Grindr randim volt az olimpiai faluban.”

A cikkben név nélkül ugyan, de adatok óvatlan megadásával mesélt is a lépre csalt sportolókról. A kikotyogott információk (testsúly, magasság, nemzetiség) könnyen beazonosíthatóvá teszik az adott személyt. Az akaratán kívüli előbújtatás még Nyugaton is hallatlan lenne, csakhogy az olimpikon történetesen olyan országból érkezett, ahol az LMBTQ-közösség elleni diszkrimináció és erőszak mindennaposnak számít.
„A profilján kiírta, hogy szexet keres, angolul és a saját nyelvén is. Intim képet kért, de ilyen téren elég prűd vagyok, úgyhogy csak egy szelfit küldtem neki. Csak hogy tisztázzuk, nem hazudtam senkinek,  nem adtam ki magam másnak, mint aki vagyok. A saját fotómat használtam, csak arcképet, és azonnal megmondtam, hogy újságíró vagyok, ha kérdezték.”

Az akaratlan veszélyeztetésen felháborodott olvasók reakciói miatt az eredeti sztorit inkább átírták,  az érzékeny adatokat törölték, a cikk végén pedig a főszerkesztő elnézést kér a történtek miatt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin