Hírek

Pusztai Olivér harmadik lett a Mr. Gay World versenyen

A Mr. Gay World történetében először képviselte magát Magyarország, és a verseny helyi idő szerint szombat este 8 órakor tartott döntőjében – a nemzeti viseleteket bemutató körben magyar huszárként bevonuló – Pusztai Olivér rögtön az előkelő harmadik helyen végzett. A dobogós helyezés mellett a magyar induló nyerte a közönségdíjat is – a világ minden részéről Olivérre adták a legtöbben a szavazatukat.

Összesen 24 ország képviselte magát a dél-afrikai Fokvárosban, a helyi városházán rendezett eseményen, ahol a TOP5-be végül Belgium, Magyarország, Thaiföld, Spanyolország és a Fülöp-szigetek indulója jutott be.

A dobogós harmadik helyezést a magyar divatblogger, Pusztai Olivér szerezte meg, a második helyen a spanyol családorvos, Fran J. Alvarado végzett, a Mr Gay World 2019 című büszke birtokosa pedig a fülöp-szigeteki Janjep Carlos.

 

 

„Elmondhatatlanul örülök a harmadik helynek. Ez egy nagyon méltó kezdés Magyarországnak úgy, hogy először képviseli magát a világversenyen.
Hihetetlenül izgalmas volt ez az elmúlt nyolc nap, de egyben megterhelő is, amitől elfárad az ember mentálisan, fizikailag, érzelmileg. Megmutatták nekünk Fokváros másik arcát és az afrikai LMBTQ életet – olyan helyeken voltunk, ami nagyon megviselt érzelmileg. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy találkozhattam a többi ország delegáltjával, hogy megismerhettem őket és a kultúrájukat, és így más országok LMBTQ helyzetét. Ez nagyon sokat tett ahhoz, hogy nyitottabbá váljon a világképem, és most új élményekkel térek haza, hogy folytatni tudjam azokat a kampányokat, amelyeket otthon elkezdtem”

– mesélte Pusztai Olivér a verseny után. A magyar induló tavaly novemberben nyerte meg a Mr. Gay Hungary-t, egyben a lehetőséget arra, hogy hazánkat képviselje a világversenyen. Olivér ilyen csodásan festett huszárként:

Az idei világversenyt eredetileg Hongkongban tartották volna. Bár LMBT témákban Hongkong jóval elfogadóbb és progresszívabb, mint Kína – melynek különleges közigazgatási területét képezi -, a döntőt helyben lebonyolító cég irodája mégis Kínában található. A helyi hatóságok számos adminisztratív akadállyal igyekeztek nehezíteni a szervezők munkáját, akik nem érezték biztonságban a kollégák és családtagjaik egzisztenciáját, ezért a Mr Gay World számára inkább új helyszínt kerestek, így esett a választás a dél-afrikai Fokvárosra.

Magyarországon tavaly tíz év kihagyás után rendeztek újra Mr. Gay Hungary versenyt. 2008 – 2018 között nem volt olyan szervezet, ami vállalni tudta volna ennek az eseménynek a megszervezését. Tavaly a többek között magyar LMBTQ magazint is kiadó Humen Media Hungary döntött úgy, hogy tető alá hozzák az eseményt és a győztest delegálják a világversenyre is.

„Ezúton is gratulálok Olivérnek ezért a csodálatos eredményért. Amikor belevágtunk a magyar verseny szervezésébe, már a tervezési fázisában is az volt az egyetlen feltételünk, hogy a nyertesnek részt kell vennie a világversenyen – ez sikerült, és Olivérnek köszönhetően nem is akárhogyan, rögtön dobogósok lettünk.

Nem mondom, hogy könnyű volt a szervezés, mert tíz év szünet ez olyan, mintha egy teljesen új eseményről beszélnénk. Nagyon nehéz volt az emberek bizalmát elnyerni, vagy akár az LMBTQ közösségen belül a rendezvény létjogosultsága mellett érvelni. Ilyen helyzetben nem egyszerű a szponzorok támogatásának elnyerése sem, az első év ezért kemény próba elé állított minket. Olivér mostani győzelme után természetesen még pozitívabban állok a folytatáshoz. Május végén indul a jelentkezés az idei versenyre, és én már most arra biztatom a magyar srácokat, mutassuk meg magunkat a világnak”

– nyilatkozta Erdei Zsolt, a magyar versenyt szervező Humen Media Hungary alapítója és ügyvezetője. A Mr. Gay Hungary-t az idei évben is november tartják majd, győztese pedig elnyeri a lehetőséget, hogy 2020-ban képviselhesse Magyarországot a világversenyen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin