Nagyvilág

Pink több ezer tiltólistás könyvet osztogat szét a turnéján

 

Pink a novemberi floridai turnéján 2000 tiltólistás könyvet fog szétosztani, tiltakozásképp az államban elhatalmasodó cenzúra miatt.

Az énekesnő a PEN America szervezettel közösen tervezett akciójáról Instagram-live-ban beszélt. A szervezet listát vezet a betiltott könyvekről, adataik szerint a 2022-2023-as tanévben több mint 3300 könyvbetiltás született az országban, és a legtöbb tiltólistára kerülés Floridában volt.

„Különösen gyűlöletes, hogy a hatóságok célba veszik a fajról és rasszizmusról szóló könyveket, valamint az LMBTQ- és színesbőrű szerzőket” – mondja Pink a PEN America által közzétett nyilatkozatban.

„Olyan sok lépést tettünk az egyenlőség felé ebben az országban, és senki sem akarhatja, hogy ez a fejlődés visszaforduljon. Ezért támogatom a PEN America munkáját, és ezért értek egyet velük: nincs több betiltott könyv!”

„Ez egy olyan hullám, amely eluralja az országot, az iskoláinkat, a könyvtárainkat. A színes bőrű gyerekekről szóló könyvekre, az LMBTQ családok történeteire, a csecsemőkről és az állatokról szóló könyvekre vadásznak” – tette hozzá Suzanne Nossel, a PEN America igazgatója. „Ez színtiszta cenzúra. Célja, hogy elnyomja azokat a narratívákat, amelyekre pluralista társadalmunkban szükségünk van, ezért harcolnunk kell ellene”. 

Pink a Twitteren több betiltásról is posztolt, majd hozzátette, hogy szívesen folytatná még a sort, de most  mennie kell könyvet olvasni a gyerekeinek arról, hogy teljesen rendben van az, ha egy családban két apuka van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin