Színes

Perlik a LEGO Csoportot a Queer Eye-t mintázó szett miatt

A Netflix Queer Eye című reality-sorozatában Antoni Porowski étel- és borszakértő által viselt bőrdzseki tervezője szerzői jogok megsértése miatt beperelte a LEGO Csoportot, mondván, a dán játékgyártó az engedélye nélkül használta fel az egyedi dzseki másolatát a különleges Fab Five Loft szettben – számol be az Out magazin.

James Concannon Connecticut államban adta be keresetet, azt állítva, hogy ő ajándékozta a kabátot barátjának, Porowskinak, de soha nem engedélyezte, hogy a LEGO Csoport felhasználja.

A múlt hónapban benyújtott keresetben Concannon sokoldalú művészként írja le magát, megjegyezve, hogy súlyos az egészségügyi állapota és munkájából tartja el magát és kisgyermekét.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

James Concannon (@jamesconcannonart) által megosztott bejegyzés

 

Concannon elmondta, hogy a kabátot ajándékba adta Porowskinak, és korábban soha nem tiltakozott az ellen, hogy a műsorban használják. Egy lemondó nyilatkozatot is aláírt a műsor producereivel, amikor egy szereplő az ő ingét viselte, de állítása szerint a kabát esetében ez nem így volt, amit a műsor mulasztásának tulajdonít. A műsor ügyvédei most azt állítják, hogy a mulasztás valójában Concannon „hallgatólagos beleegyezése” volt, amivel ő határozottan nem ért egyet.

Concannon soha nem adott engedélyt a Netflixnek arra, hogy a kabátot a műsorban megjelenítse (ahogyan tette azt a korábbi esetekben, amikor a művei szerepeltek a műsorban), és természetesen soha nem egyezett bele abba, hogy a LEGO – a világ legnagyobb játékgyártó cége, amelynek éves bevétele meghaladja az 5 milliárd dollárt – ingyenesen hasznosíthassa műalkotásait kereskedelmi célokra” – fogalmazott ügyvédje.

 

 

Elkeserítő látni, hogy a LEGO hatalmas díjakat fizet ki olyan nagy márkáknak, mint a Star Wars és a Harry Potter, de nem fizet a dolgozó művészeknek, akiknek a megélhetése az alkotásaikból származó jövedelemtől függ” – mondta Concannon a Law360-nak tavaly decemberben.

A per szerint a LEGO Csoport elismerte, hogy „szándékosan lemásolta a Concannon kabátot, amikor kifejlesztette a Fab 5 Loft készletet„, de a vállalat nem ajánlott fel semmilyen kártérítést, kivéve egy később visszavont ajánlatot, miszerint Concannon fiának ingyenesen adna egy Loft készletet.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

James Concannon (@jamesconcannonart) által megosztott bejegyzés

 

A készlet, amely tavaly október 1-jén jelent meg, a Queer Eye főszereplői, Karamo, Jonathan, Antoni, Bobby és Tan, valamint Bruley kutya részletes minifiguráit tartalmazza, és újraalkotja a csoport eredeti atlantai lakását.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin