Színes

Párjával szerepel a leszbikus szudáni modell a brit ELLE címlapján

Különleges címlappal készült a brit ELLE 2021 januárjára: a szudáni származású szupermodell, Aweng Ade-Chuol megcsókolja feleségét, Aweng Alexuszt. A modell a fotózás kapcsán vele készült interjúban elmeséli, hogy szexuális orientációja miatt az elmúlt években számos támadás érte. A folyamatos kritika depresszióba és öngyilkosság közeli állapotba sodorta.

Dél-Szudán a világ egyik legfiatalabb állama, 2011-ben nyerte el függetlenségét Szudántól. LMBTQ-jogok sajnos – a legtöbb afrikai országhoz hasonlóan – gyakorlatilag egyáltalán nincsenek, amennyiben két azonos neműt szexuális kapcsolaton kapnak, akár 10-14 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. Ade-Chuol az interjúban arról is beszél, hogy hazájában a feleségével való kapcsolata szégyennek számít.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AWENG🐄 (@awengchuol) által megosztott bejegyzés

 

A glossy magazinok jellemzően heteroszexuális párokat tettek eddig borítóra, ritkán láttam azonos nemű párokat ölelkezni és csókolózni egy címlapon” – nyilatkozta Farrah Storr főszerkesztő a Yahoo Life-nak. Hozzátette, hogy az ELLE-nél szerettek volna egy szerelmes, fiatal párt bemutatni egy nagyon nehéz év végén, Aweng és Lexy párosa pedig tökéletesen illeszkedett ehhez az elképzeléshez.

A 22 éves hölgy ma a divatszakma egyik legkeresettebb modelljének számít. Szerepelt például a Burberry, a Balmain, a Puma kampányaiban, valamint Rihanna debütáló Savage x Fenty show-jában is feltűnt. Legutóbb Beyoncé Black Is King című klipjében szerepelt Naomi Campbell és az Oscar-díjas színész, Lupita Nyong’o mellett.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin