Színes

Oroszország cenzúrázta a Fehér Lótusz legikonikusabb jelenetét

Jennifer Coolidge lassan biblikussá váló „ezek a melegek meg akarnak ölni” („these gays are trying to murder me„) mondatát a Fehér Lótusz című sorozatból egy orosz streaming-szolgáltató drasztikusan megváltoztatta – derül ki a Meduza nevű orosz hírportál beszámolójából.

Coolidge sorát – amely jó eséllyel a közelmúlt leggyakrabban mémesített televíziós pillanata – úgy szerkesztette meg az Amediateka, hogy a „melegek” helyett a „férfiak” kifejezés szerepel benne.

A cenzúrázott változatban, amikor Coolidge karaktere, Tanya kijelenti, hogy a gonosz melegek meg akarják ölni, a csónakvezető unottan így válaszol: „Mi itt mind férfiak vagyunk” („We’re all men here„).

 

 

Az orosz Wonderzine weboldal szerint Tanya felfedezése, miszerint Quentin lefekszik az „unokaöccsével”, Jackkel, szintén eltűnt, így az évad egyik legjobb fordulatát teljesen törölték.

Egy másik jelenetet, amelyben Jack fenekében gyönyörködhetünk, úgy vágták meg, hogy úgy tűnik, mintha egy lepedő vagy egy gyűrött A4-es papírdarab takarná.

 

 

A cenzúra nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy december 5-én írta alá Vlagyimir Putyin az “LMBTQ-propaganadáról” szóló törvényt, melynek következtében minden olyan médiatermék tiltott, amely LMBTQ-tartalomhoz kapcsolódik.

 

Nem adják fel a harcot az LMBTQ-aktivisták Oroszországban

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin