Itthon

Orbán Viktor szerint nagyszerű eredményt értek el a népszavazással

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott ma Orbán Viktor, amelyen a múlt vasárnap az országgyűlési választással egy időben tartott népszavazás is szóba került.

A miniszterelnök szerint nagyobb felhatalmazást értek el a népszavazás során, mely a pedofil-ellenességgel összemosott, a kormányzati kommunikációba rendre gyermekvédelmi kérdéseknek nevezett 4 állításról szólt, mint annak idején a NATO ügyében született Magyarországon. Így ugyan Orbán azt mondta, megérti a civil szervezeteket, amelyek szerint a referendum érvénytelen és eredménytelen lett – mint arról mi is beszámoltunk minden kérdésre átlagban 1,6 millió érvénytelen szavazat érkezett -, engedjék meg neki, hogy mégis a saját politikájának megerősítését értelmezi a leadott szavazatokból.

Az eredmény világos: az emberek nem akarnak egy olyan országban élni, ahol a családtagjaik, barátaik és munkatársaik ellen hergel a kormány. A homofób és transzfób propaganda-törvényt haladéktalanul vissza kell vonni.” – jelentette ki korábban Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Azért kampányoltunk az érvénytelen népszavazásért, mert biztosak vagyunk benne, hogy mindenki egy biztonságos és egyenlő Magyarországon akar élni. Van okunk ünnepelni, de még nagyon hosszú út áll előttünk. Az elmúlt két évben a magyar társadalom újra és újra kifejezte, hogy támogatja és elfogadja az LMBTQI embereket. Mi tovább dolgozunk egy olyan országért, ahol mindenki egyformán fontos.” – tette hozzá Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője.

 

Civil szervezetek: Elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin