Itthon

Civil szervezetek: Elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt

Elbukott a kormány propaganda-népszavazása, miután a nem végleges eredmények alapján is közel 1,6 millió ember szavazott érvénytelenül. A népszavazás eredménye egyértelmű: az embereknek elege van és nem kérnek a kormány kirekesztésre és gyűlöletre épülő kampányából – írja közleményében az Amnesty International Magyarország.

Az eredmény világos: az emberek nem akarnak egy olyan országban élni, ahol a családtagjaik, barátaik és munkatársaik ellen hergel a kormány. A homofób és transzfób propaganda-törvényt haladéktalanul vissza kell vonni.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amnesty Magyarország (@amnesty_hungary) által megosztott bejegyzés

 

Azért kampányoltunk az érvénytelen népszavazásért, mert biztosak vagyunk benne, hogy mindenki egy biztonságos és egyenlő Magyarországon akar élni. Van okunk ünnepelni, de még nagyon hosszú út áll előttünk. Az elmúlt két évben a magyar társadalom újra és újra kifejezte, hogy támogatja és elfogadja az LMBTQI embereket. Mi tovább dolgozunk egy olyan országért, ahol mindenki egyformán fontos.” – mondta el Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője.

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság főszervezésében illetve 12 másik civil szervezet részvételével a népszavazás érvénytelenségéért folytatott kampány sikeres volt, és bebizonyította, hogy van Magyarországnak egy olyan arca is, amely átlát a kormányzat gyűlöletre építő propagandáján.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin