Hírek

Nyíltan meleg detektív mesélt a rendőrségen belüli elfogadásról

Nem is kívánhatott volna jobb munkatársakat a nyíltan meleg detektív, Julian Eminson-Ferry – hiszen rengeteg támogatást kapott a Nottinghamshire-i rendőrségen kollégáitól.

Az Írországban nevelkedett Julian mindig is úgy érezte, hogy a rendőri erőknél fogja megtalálni a számára megfelelő karriert, közben pedig fontos elhatározásra jutott.

 

Julian Eminson-Ferry

 

„Tizennyolc éves voltam, amikor előbújtam. Előtte is tudtam, hogy meleg vagyok, de vártam, amíg hivatalosan is felnőtté váltam, így az emberek nem mondhatták azt, hogy ez csak egy rövid időszak az életemben. Míg más embereknek nem árultam el ezzel túl nagy meglepetést, a családom igencsak meglepődött. Egy kis közösségben nőttem fel Írországban, és nem hiszem, hogy az ilyesmi olyan gyakori lett volna arrafelé – de mind nagyon támogatóak voltak. Nem is kívánhattam volna többet. Amikor csatlakoztam a rendőrséghez, nem gondoltam volna, hogy a szexuális irányultságom probléma lenne, és soha nem is volt. Soha nem kaptam semmi mást, csakis pozitív élményeket.”

A huszonkilenc éves detektív polgárőrként kezdte, immár hét éve dolgozik a rendőrségnek. Eminson-Ferry kezdetben kriminalisztikát tanult, de ő akkor még nem erre a karrierre vágyott. Azonban egy jogi szeminárium arról, hogy a rendőrök miképpen is alkalmazzák a kriminalisztikát, ráébresztette arra, hogy mégis ez volna számára a megfelelő munka – írja a Nottinghamshire Live.

Eleinte nem csatlakozhatott a Nottinghamshire-i rendőrséghez, mivel akkoriban nem toboroztak embereket. Ezért a Leicestershire-i rendőrségnél kezdett, majd később lehetősége nyílt az áthelyezésre.

Sosem töltötte el aggodalommal a tudat, hogy meleg férfiként csatlakozott a rendőrséghez, és a munkája mellett mindent elkövet annak érdekében is, hogy támogassa a szerv LMBTQ-network csoportját.

„Sosem volt abból problémám, hogy össze kellett volna egyeztetnem a szexuális irányultságomat a munkámmal. Nem hinném, hogy az emberek pár találkozásunk alapján rájönnének, hogy meleg vagyok, és talán éppen ez az oka annak, hogy nincsen problémám a munkahelyi közösségben. A közvetlen kollégáim viszont pontosan tudják, hogy meleg vagyok, és soha nem kaptam tőlük mást, csakis támogatást. Ez egy remek csapat. És emellett van egy aktív LMBTQ-network csoport is, ami megadja azt a fajta támogatást, amire szükségünk van.”

Az egyébként egygyermekes apuka a férjével is az egyetemen ismerkedett meg. A pár öt évvel ezelőtt fogadta örökbe öt éves kisfiát, még mielőtt összeházasodtak volna.

Eminson-Ferry azért döntött amellett, hogy coming outjáról meséljen, és arról, milyen visszajelzéseket kapott a munkahelyén, mert a Nottinghamshire-i rendőrség rekordszámú LMBTQ-jelentkezőt fogadott az elmúlt hónapokban. A kormány toborzási törekvéseinek eredményeként máris 107 új rendőr csatlakozott hozzájuk, miközben maga a rendőrség a tavalyi évben 175 újoncot toborzott. 2019 novemberében nyitották meg a jelentkezét, amelynek 16,9 százalékát az LMBTQ-közösség tagjai teszik ki.

„Örülök, hogy Julian pozitív tapasztalatokkal gazdagodott a rendőrségnél, és hogy mi, mint LMBTQ-network is szerepet játszottunk ebben. Az is sokat elárul, hogy ennyi LMBTQ-ember akar csatlakozni hozzánk. […] Mindenkit arra bátorítok az LMBTQ-közösségből, aki rendőr szeretne lenni, hogy csatlakozzon hozzánk, és csatlakozzon a network csoportunkhoz is” – nyilatkozta Dai Holmes, az LMBTQ-network szóvivője.

Minderről Craig Guilford rendőrfőnök is megosztotta a gondolatait:

„Mint munkáltató, elköteleztük magunkat, hogy képviselni fogjuk azokat az embereket, akiket szolgálunk. Az elmúlt években ezért is összpontosítottunk a sokszínűségre a rendőrségen. Folyamatosan magunkhoz vonzzuk a legkülönfélébb háttérrel rendelkező tehetségeket. […] Személy szerint azt szeretném, ha minden network csoportunk és a munkatársaink képviselői hallatnák a hangjukat, és a legjobb gyakorlatokat biztosíthatnánk számukra. Az, hogy többen is jelentkeztek hozzánk az LMBTQ-közösségből, egyszerűen remek, és meg szeretném köszönni az LMBTQ-network kemény munkáját, amivel ezt sikerült elérniük, és azt is, hogy elmentek a helyi közösségekhez, ahol beszélgettek az emberekkel. Örülünk, hogy új rendőrök százait fogadhatjuk „rendőrcsaládunkban”, akik jelentősen megerősítik majd a csapatunkat.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin