Itthon

Budapest Pride: Novák Katalin veszélyes köztársasági elnök lenne

Sárba tiporják az emberi jogokat, ha a homofóbia-miniszter lesz a köztársasági elnök” – olvasható a Budapest Pride által kiadott közleményben annak apropóján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi kormányinfón elárulta, a Fidesz Novák Katalin családügyi minisztert jelöli jövő tavasszal a köztársasági elnöki pozícióra.

Novák Katalin államtitkári kinevezése óta éjt nappallá téve dolgozik nemzetközi gyűlölet-exportőrökkel: Vlagyimir Putyin oligarcháival, illetve olyan amerikai vallási fundamentalista- illetve gyűlöletcsoportokkal, akik más országokban és nemzetközi szinten lobbiznak azért, hogy tovább csorbítsák a nők és az LMBTQ emberek jogait.

A Budapest Pride kifejti, hogy a miniszter olyan szélsőséges szervezetekkel dolgozik együtt, akik például részt vettek az orosz “LMBTQ propagandát” tiltó törvény megszövegezésében, akik azért lobbiztak, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért, hogy afrikai országokban ne töröljék el a saját nemükhöz vonzódó emberek számára a börtönbüntetést, és az LMBTQ emberek jogi szintű diszkriminációjának népszerűsítéséről konferenciáznak világszerte, Lengyelországtól Ausztrálián át Nigériáig.

Novák Katalin szakmai partnerei között szerepel többek között a Katolikus Család és Emberi jogi Intézet (Catholic Family & Human Rights Institute, C-FAM), amelyet az Amerikai Egyesült Államokban gyűlöletcsoportként tartanak nyilván. Ők többek között az ENSZ rokkantügyi egyezménye és a nemi betegségekkel kapcsolatos felvilágosítás ellen lobbiznak: azt nehezményezik, hogy az absztinencia, azaz a szextől való tartózkodás helyett az ENSZ óvszerhasználatot népszerűsítené.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

A miniszter – sorolja a Pride – együttműködik a Szabadságvédő Szövetséggel (Alliance Defending Freedom), akik nem csak az egyenlő házasság és az iskolai szexuális felvilágosítás ellen küzdöttek az USA-ban, de azért is, hogy a közép-amerikai Belizében ne helyezzék hatályon kívül azt a törvényt, ami 10 éves börtönnel bünteti azokat, akikről kiderül, hogy melegek.

Nemzetközi mintára itthon is elkezdte kiépíteni a Fidesz a nő- és LMBTQ-ellenes gyűlöletcsoportokat. Az orosz titkosszolgálathoz köthető oligarchák platformjában, a CitizenGoban különleges stratégiai partnerre talált a magyar kormány: az Alapjogokért Központ, a szintén kormányközeli Emberi Jogokért Központ és a Citizengo együtt adták a “civil” és “társadalmi” lendületet az Isztambuli Egyezményből való kilépéshez.

Az Isztambuli Egyezmény azonnali és gyakorlati segítséget nyújtott volna a családon belüli és párkapcsolati erőszak áldozatainak körülményeit és javította volna a túlélési esélyeiket: míg Magyarországon hetente legalább egy nőt öl meg a partnere vagy a volt partnere, a magyar kormány azzal van elfoglalva, hogy áldozatsegítés helyett a “genderideológiára” kenje az Isztambuli Egyezményből való kilépést. Miközben a nőket védő intézkedéseket nem győzi kikukázni a kormány “családvédelem” címszó alatt, az Alapjogokért Központot kezdetben a Fidesz alapítványa finanszírozta, ma pedig már egymilliárd forintot kap a Miniszterelnöki Kabinetirodától azért, hogy szisztematikusan kampányoljon a nők és az LMBTQ emberek egyenlősége ellen.

Novák Katalin mindemellett veszélyesen közel került olyan orosz oligarchákhoz, amerikai szélsőséges csoportokhoz és vallási fundamentalistákhoz, „akik bármit képesek megtenni azért, hogy más országokban lobbizva érvényesítsék a politikai céljaikat.” A tárca nélküli miniszter által kiépített kiterjedt nemzetközi szélsőjobboldali kapcsolatok révén a Fidesz kormány „importálta a stratégiáikat, retorikáikat és intézményeiket, mintájukra pedig elkezdte kiépíteni a témára szakosodott “civil” szervezeteit, amik dezinformációs kampányokkal próbálják radikalizálni a magyar társadalmat.

Ha Novák Katalin lesz Magyarország következő államfője, az komoly veszélyt jelent majd a magyar nőkre, az LMBTQ jogokra, a szólásszabadságra és a magyar demokráciára nézve.

– jelenti ki zárásként a Budapest Pride.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin