Nagyvilág

Nemzetközi petíció indult a homofób magyar törvény ellen

Miközben az aHang oldalán már közel 128 ezren írták alá az online petíciót, amely a magyar Országgyűlés által kedden elfogadott, orosz mintájú homofób propagandatörvény ellen tiltakozik, az Európai Parlament ALDE liberális frakciója (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) nemzetközi aláírásgyűjtést indított honlapján.

A már most több ezer aláírásnál járó petíció a világ minden országából elérhető és megjegyést is hagyhatunk mellette. A honlap kiemeli, hogy az ALDE múlt hétvégi kongresszusán a küldöttek két határozatot is elfogadtak, amelyekben ismét hitet tettek az LMBTiQ+ jogok feltétlen támogatása mellett.

A vallás és a hagyományos családi értékek népszerűsítése elfogadhatatlan kifogás, hogy az LMBTIQ+ emberek jogait és szabadságát korlátozzák…” – olvasható az oldalon.

Az elfogadott jogszabályra reagált Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is. „Sokszínű Európában hiszek, és nem olyanban, ami elrejti ezt a gyerekeink elől. Senkit nem szabad megkülönböztetni a szexuális irányultsága alapján” – fogalmaz közösségi média bejegyzésében, hozzátéve, hogy vizsgálják, a törvény sért-e uniós jogszabályokat.

 

 

A kormány részéről Kovács Zoltán az alábbi kommenttel reagált a bejegyzésre: „Hét gyermekes anyukaként bizonyára Ön is megérti, miért olyan fontos, hogy úgy taníthassák a szülők gyermekeiket ezekről az érzékeny témákról, ahogy nekik tetszik. Erről szól ez a törvény. Ja és arról, hogy komoly jogi következményei legyenek a pedofiliának. Ezekkel a szavakkal vágott vissza Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Európai Bizottság elnökének. Kereszténydemokrataként melyik részével van problémája?

 

 

Németország budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a német kormány „határozottan kiáll az LMBTQ-emberek jogai mellett Európában és világszerte.

 

 

A pozsonyi Globsec21 konferencián adott interjút a 24.hu-nak Clément Beaune, Franciaország európai ügyekért felelős államtitkára. A lap kérdésére válaszolva a meleg politikus elmondta, hogy az Általános Ügyek Tanácsa, amely az Európai Tanács egyik legfontosabb szerve, jövő héten tárgyalhat a törvényről.

 

Franciaország a legfelsőbb uniós szinteken akar tárgyalni a homofób magyar propagandatörvényről

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin