Hírek

Nem lehet többé Grindren az etnikai hovatartozásra szűrni

Évek óta heves kritikák kereszttüzében áll a Grindr meleg randiapplikáció, amiért számos szűrője között megtalálható az etnikai hovatartozásra (ethnicity) vonatkozó is.

E szűrők lehetővé teszik, hogy a Grindr XTRA szolgáltatásaira előfizetők különböző szempont alapján keressenek rá felhasználók adott csoportjára: legyen szó „törzsről” (mint például twink, maci, otter), magasságról, vagy testsúlyról, a Grindr segíti megtalálni a kizárólag az adott preferenciába tartozókat.

Az etnikai hovatartozás azonban régóta sokak szemét szúrja, különösen a nem fehér közösségek fejezték ki nemtetszésüket, amiért a Grindr ezzel nemcsak szemet huny a közösségen belüli rasszizmus felett, de beépített funkciójával gyakorlatilag még támogatja is azt.

 

 

Közösségünkben nincs helye a rasszizmusnak” – nyilatkozta a Grindr egyik szóvívője. „Nem maradunk némák és nem leszünk tétlenek” – utaltak ezzel az Amerikai Egyesült Államok egyre több városában szerveződő tüntetésekre, amelyek George Flyod múlt heti halálát követően robbantak ki, tiltakozásul az afro-amerikaikat rendszerszinten érő igazságtalanságokkal és egyenlőtlenséggel szemben.

Az applikáció fejlesztői ígérik, hogy a következő frissítéscsomaggal eltűnik az etnikum szűrő, valamint bejelentették, hogy pénzadományt fognak eljuttatni afro-amerikaiakat segítő szervezeteknek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin