Színes

Nem kap második évadot a Glamorous

November 15-én a Netflix bejelentette, hogy a Glamorous, a Shadow and Bone, az Elvis ügynök, a Farzar és a Captain Fall nem térnek vissza új évadokkal.

A döntést állítólag a WGA és a SAG-Afrtra sztrájkok nagyban befolyásolták – a vártnál gyengébb nézettségi mutatók mellett. A Glamorous (magyarul Ragyogj, ha mersz) Benny (Marco Mejia), egy queer fiatalember karakterét követi nyomon, akit a „legendás szupermodell”, Madolyn Addison (Kim Cattrall) vesz fel az azonos nevű kozmetikai cégéhez.

A sorozat szereplői között emellett megtalálható Zane Phillips, Jade Payton, Michael Hsu Rosen, Ayesha Harris, Graham Parkhurst, Damian Terriquez, Diana-Maria Riva, Kaleb Horn, Lisa Gilroy, Mark Deklin, Nicole Power és Ricardo Chavira. Bár a sorozat megjelenésekor vegyes fogadtatásban részesült, sokan méltatták a queer-reprezentáció miatt.

 

 

Ami igazán nagyszerű a sorozatban, hogy Marco sosem szembesül homofóbiával, hacsak nem a queer közösség belső problémáiból fakad” – mondta Mejia egy korábbi nyilatkozatban. „És ez színészként nagyon fontos volt számomra, mert a filmekben és sorozatokban látott karaktereket gyakran szidják, zaklatják, vagy azt látjuk, hogy a szüleiknek coming outolnak, és kimerítő tud lenni, ha csak ezt a típusú reprezentációt látod.

A sorozatban szintén játszó Michael Hsu Rosen hozzátette: „Azt szeretem a sorozatban, hogy a szerelemről szól. A kedvességről szól. Arról szól, hogy legyünk hűek önmagunkhoz, legyünk büszkék arra, hogy azok vagyunk, akik vagyunk, és micsoda öröm, hogy queerek vagyunk és más vagyunk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin