Hírek

Nem férnek el a golyóid? – Széttárt lábakkal a metrón

manspreading

 

A világon még ma is sok helyen szinte társadalmi elvárás a nőktől, hogy a lehető legkisebbre húzzák össze magukat – fizikailag is. Azok a férfiak, akik például szétcsapják a lábukat a metrón, ennek épp az ellenkezőjét teszik.

A BuzzFeed végzett egy érdekes kísérletet vállalkozó kedvű nőkkel, akik egy hétig megpróbáltak ugyanígy nyitott lábakkal létezni.

Bár összességében kifejezetten békés jószág vagyok, egy elborult elméjű bosszúálló tudna kitörni belőlem, amikor pasik így ülnek le mellém a metrón. Nem elég, hogy alapból több helyet foglalnak el (társadalmi együttélés, hahó!), de hozzám nyomja a lábát, és ELVÁRJA, hogy húzzam össze magam. Miközben én nem terjeszkedek túl a saját ülésemen. És különben is, egy idegen pasi NE ÉRJEN HOZZÁM, ha azt én kifejezetten nem akarom.

Ha pedig belőlem is ezt hozza ki a jelenség, akkot evidens, hogy a nők esetében ez hatványozottabb formában jelentkezik. A kísérletre vállalkozó nők tapasztalati felemásak, a környezet felé dominanciát sugárzó viselkedés, és a társadalmi beidegződések nem könnyítették meg a dolgukat.

 

Women Try Manspreading For A Week

Check out more awesome videos at BuzzFeedVideo! http://bit.ly/YTbuzzfeedvideo GET MORE BUZZFEED: www.buzzfeed.com www.buzzfeed.com/video www.buzzfeed.com/vid…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin