Színes

Neil Patrick Harris szerint „szexi”, ha heteró színész meleg karaktert alakít

Az elmúlt hónapokban rendszeresen téma volt, helyes-e, ha heteroszexuális színész meleg karaktert alakít? Az HBO GO oldalán Magyarországról is elérhető It’s a Sin (magyarul Ez bűn) minisorozat alkotója, Russell T. Davies nemrég kijelentette, hogy ellenzi a dolgot.

Nem tennél járni képes személyt kerekesszékbe és senkit nem festenél feketére sem. A hitelesség örömteli helyekre repíti az embert” – nyilatkozta Davies két hete az Out magazinnak. A minisorozat Henry Coltrane-jét alakító Neil Patrick Harris azonban nem feltétlenül osztja ezt a véleményt.

 

Neil Patrick Harris

 

Nem vagyok az a címkéző típus. Színészként reménykedsz benne, hogy a szerepek széles skálájára megfelelőnek találnak. Kilenc éven át játszottam egy olyan karaktert [az Így jártam anyátok sorozatban], amelynek semmi köze nem volt ahhoz, aki én valójában vagyok” – mondta Harris.

Hozzátette, hogy Davies egy korábbi sorozata, a Fiúk a klubból három heteroszexuális színésznek is meleg szerepet osztott. „Számomra az egy komoly fordulópontot jelentett és példát mutatott, hogy íme, szexi férfiak is alakíthatnak vezető szerepet valami fontosban, nem csak komikus mellékszereplőt. (…) Van valami szexi abban, ha heteroszexuális színészek meleg karaktert játszanak.

Meggyőződése, hogy számos páratlan lehetőségtől fosztaná meg magát a filmvilág, ha szexuális orientáció alapján válogatnának a rendezők. „A világban, amiben élünk, rendezőként nem igazán követelheted meg, hogy a színészed meleg legyen. Egyáltalán, ki határozza meg, hogy ki eléggé meleg?

Nem Harris az első ismert meleg színész, aki nem ért egyet egészen azzal, hogy meleg szerepre csak meleg színészt válasszanak ki. Jim Parsons, a Netflixen elérhető Boys in the Band főszereplője ezzel kapcsolatban nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte az a fontos, hogy a színész hiteles legyen, a szexuális orientáció másodlagos.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin