Nagyvilág

Coming outolt a meleg színész, miután egykori barátai zsarolták

Nagy botrányt kavart Godwin Maduagu története tavaly tavasszal Nigériában. A színésznek ugyanis kiszivárgott egy videója, amelyben az látható, ahogyan egy másik férfival szexel. A Daily Post Nigeria szerint Maduagut zsarolták a videó miatt, és depressziós lett, öngyilkossági kísérlete is volt.

A homoszexualitás Nigériában a mai napig illegális, és 14 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, sőt, vannak országrészek, ahol halál vár azokra, akik lebuknak. Maduagu egy korábbi interjúban elmondta, hogy a videó kiszivárgásának következményeként számos munkát nem kapott meg, anyagilag csődbe jutott.

Azóta azonban fordult vele egyet a világ. Egy keddi Instagram-sztoriban a színész egy szivárványzászló kíséretében elárulta, hogy a családja megmentette a támogatásával és nekik köszönhetően fel meri vállalni önmagát.

Miután jobbra fordult az életem, a közeli barátaim felültettek, megzsaroltak, és kiszivárogtatták a szexvideómat. Depressziós lettem és majdnem öngyilkos is. A családom mentett meg azzal, hogy bátorító szavakat és tanácsokat adtak, amelyek megtartottak. Nézz rám, önazonosan élek, mert mostanra vastag bőrre tettem szert. A szeretet az szeretet. Mondj nemet a zsarolásra.

 

 

A nollywoodi (azaz a nigériai színészvilág) sztárok már korábban is több alkalommal kiálltak az LMBTQ-közösséggel szembeni bánásmód ellen Nigériában, annak ellenére, hogy nehéz felvállalni a véleményüket: akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik azokat, akik részt vesznek egy azonos nemű pár számára szervezett esküvőn vagy queer éjszakai klubot üzemeltetnek az országban.

2022 júliusában Uche Maduagwu nigériai színészt letartóztatták, miután úgy tűnt, hogy felvállalta melegségét és megvédte az LMBTQ-közösséget az Instagramon, annak ellenére, hogy hangsúlyozta, hogy ő „nem meleg”, de azt mondta, hogy „híresség státuszát arra akarja használni, hogy harcoljon ezért a gyönyörű közösségért„.

Ugyanebben a hónapban Yul Edochie színész is megszólalt a három 20, 30 és 70 éves meleg férfira kiszabott halálbüntetés miatt.

 

Egyre több afrikai fiatalnak fontosak a szexuális kisebbségek jogai

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin