Színes

Munkavállalói közel felét elvesztette a Grindr

A Grindr alkalmazottainak közel 45 százalékát elvesztette, miután csatlakozott az irodába visszatérés politikáját alkalmazó vállalatok egyre növekvő táborához.

A 178 alkalmazott közül mintegy nyolcvanan mondtak fel a múlt hónapban, miután a Communications Workers of America (CWA) szakszervezet szerint a vezetőség bejelentette, hogy az alkalmazottaknak heti két munkanapra személyesen meg kell jelenniük a kijelölt irodákban, különben elbocsátják őket.

Az alkalmazottaknak állítólag két hét állt rendelkezésükre, hogy válasszanak: vagy átköltöznek a csapatuk „központjába” – New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco vagy Washington D.C. – a személyes munkavégzés céljából, vagy végkielégítés mellett elhagyják a vállalatot.

A változást azt követően jelentették be, hogy a meleg és biszexuális férfiak körében népszerű társkereső alkalmazás dolgozóinak többsége bejelentette a szakszervezethez csatlakozási szándékát – számolt be a Los Angeles Times.

A CWA úgy jellemezte a Grindr új home office politikáját, mint egy kísérletet arra, hogy „elhallgattassa a munkavállalókat attól, hogy beszéljenek a munkakörülményeikről„.

Erick Cortez, a vállalat alkalmazottja és a Grindr United-CWA tagja elmondta: „Elképzelhetetlenül kiábrándító, hogy több tucat kollégánknak kellett elhagynia a munkahelyét, mert a Grindr vezetősége nem akart leülni a munkavállalókkal és tiszteletben tartani a szakszervezet-alakításhoz való jogunkat”.

A CWA a múlt héten munkaügyi panaszt nyújtott be a Grindr ellen, körülbelül egy hónapon belül a másodikat.

A Grindr határozottan tagadta, hogy a visszatérési politikáját befolyásolta az, hogy egyes munkatársai a szakszervezetet választották, és azt mondta, hogy a CWA által benyújtott állítások „nem megalapozottak”.

Egy szóvivő hozzátette, hogy a vállalat „alig várja, hogy októberben egy hibrid modellben visszatérhessen az irodába, és tovább javítsa a termelékenységet és az együttműködést az egész csapat számára„.

 

Öt híresség arról, mit tapasztalt a Grindr randiappon

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin