Kultúra

Mindig is leszbikus szuperhősre vágyott a Batwoman rendezője

A DC képregény alapján készült sorozat rendezője elárulta, mit is jelentett neki, amikor megkapta a lehetőséget, hogy egy valódi leszbikus szuperhőssel dolgozhasson együtt.

Holly Dale, a Batwoman rendezője, fiatal leszbikus nőként bármit megadott volna, ha olyan sorozatot nézhet a televízióban, amiben egy meleg hős áll a középpontban. Talán a sors akarta így, hogy évekkel később Dale-t az a felkérés érte, hogy egy leszbikus szuperhősről készült sorozatot rendezzen – írja a The Globe and Mail.

 

Ruby Rose, mint Batwoman

 

„Azért vállaltam el ezt a munkát, mert szerintem ez egy igazán úttörő sorozat. Imádom, hogy egy leszbikus szuperhőse van. Gyerekkoromban odavoltam a Batman képregényekért, és jó lett volna, ha akkor is van egy olyan Batwoman, mint amilyen most.”

A Batwoman, ami a CW Network legutóbbi képregény által inspirált sorozata, Ruby Rose-zal az élen debütált idén ősszel. A történet középpontjában természetesen a címadó Kathy Kane áll, aki nem más, mint Batman unokatestvére.

A pilot epizód nem Dale érdeme, hanem Marcos Siegáé, aki személyesen ajánlotta Dale-t arra a feladatra, hogy a további epizódokat rendezhesse. Holly Dale hatalmas lehetőségként tekint a sorozat készítésére, hiszen korábban inkább dokumentum műsorok és filmek rendezésével bízták meg, akárcsak a legtöbb női rendezőt a kilencvenes években.

„Mindig is történeteket szerettem volna elmesélni, de amikor elkezdtem rendezőként dolgozni, nők nem készíthettek drámákat, játékfilmeket. Azóta persze rengeteget változott a világ. De a dokumentumfilmekből is sokat tanultam. Öröm az ürömben, hogy nekik hála sok dolgot megtudtam az emberi természetről és valódi emberekről valódi helyzetekben. Ennek a tapasztalatnak köszönhetően, amikor eljutottam arra a pontra, hogy játékfilmet csináljak, megértettem, hogyan közelítsek meg egy színészt és magát a munkát egy színésszel”

– mesélt Dale a rendezői munkájáról és múltjáról.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin