Nagyvilág

„Mi gondja van velünk?” – coming outolt egy magyar képviselőnek a szlovák műsorvezető

A szlovák TA3 televíziós csatorna vendége volt Gyimesi György, az Egyszerű Emberek Pártjának (OL’aNO) parlamenti képviselője. A műsor egyik témája a szexuális kisebbségek helyzete volt, aminek apropóján a politikus kifejtette, hogy megtiltaná Szlovákiában a szivárványzászló kifüggesztését középületekre – számol be az Új Szó.

Richard Dírer erre Gyimesinek szegezte a kérdést,: „Mi problémája van önnek velünk?”. A műsorvezető hozzátette, hogy szándékosan a melegségét jelképező pólót vett fel, majd azt is hozzátette, nagyon örülne, ha a meleg közösséget, amelynek ő is a tagja, valamivel segítené a kormányzat.

A képviselő védekezésül elmondta, nincs gondja a melegekkel, de nem szeretné, ha a középületekre bárki is kifüggeszthetné a szivárványzászlót. A szexuális kisebbségek tagjainak szerinte valóban segíteni kellene például azzal, hogy az azonos nemű pároknak lehetővé tegyék az élettársuk után való öröklést, vagy betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába. Gyimesi szerint azonban a szexuális kisebbségek jogai a nő és a férfi házasságára épülő családmodellt ellenzik, ezért lép fel a szimbólumaikal szemben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin