Hírek

Melegként outolt Ottawa polgármestere

Negyven év elteltével bújt elő melegként Ottawa polgármestere, Jim Watson, felhasználva az Ottawa Citizen hírlapot, ahol őszintén mesélt érzéseiről és tapasztalatairól.

 

 

Watson egészen gyermekkorához nyúlt vissza elbeszélésében, ahol diáktársai gúnyneveket aggattak rá, és ahol később rájött, hogy a korabeli fiúktól eltérően nem Julia Roberts-et találja vonzónak, hanem inkább Brad Pittet. Beszámolójában kitért arra is, mennyire tartott a családja, a barátai és a kollégái reakciójától, akik ha sejtették is titkát, mégis tiszteletben tartották akaratát és megvárták, amíg magától mondja el nekik – számol be róla a City News.

És hogy mely pillanatok inspirálták arra, hogy negyven év elteltével előbújjon? Az első eset 2014-ben történt, amikor egy szivárványzászlót lengetett az olimpiai játékok alatt Oroszországban, a városháza területén. Ezzel szerette volna kifejezni együttérzését és támogatását az LMBTQ sportolók felé, akik féltek attól, hogyan tekint rájuk az orosz kormány.

Előbújásának második oka két évvel ezelőtt sétált szembe vele egy férfi képében, aki kifejezte reményét, miszerint Watson nem az Ottawa Pride felvonulásra megy, amit durvább szavakkal illetett. Erre a város polgármestere elárulta neki, hogy igenis oda tart, és ha van kedve, akkor csatlakozhat hozzá.

A titkok megfosztották őt egy szeretettel és kalandokkal teli élettől, melyet nyíltan meleg barátai, akik boldog párkapcsolatban vagy házasságban élnek, már mind megtapasztalhattak. Éppen ezért egy tanáccsal is készült azoknak, akik hasonló érzésekkel küzdenek:

„Ne legyél ezért nyomás alatt és ne siesd el a dolgokat. Viszont negyven évet se várj vele, mint ahogyan én tettem.”

A cikk megjelenése óta több politikus is támogatásáról biztosította Jim Watsont, köztük Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau és a nyíltan meleg liberális parlamenti képviselő, Rob Oliphant is.

 

Jim Watson és Justin Trudeau a pride felvonuláson

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin