Hírek

Meleg csók miatt tiltotta be a Bosszúállók képregényt Rio de Janeiro polgármestere

Marcelo Crivella, Rio de Janeiro polgármestere úgy döntött, betiltja az egyik Bosszúállók képregény árusítását városában, miután tudomására jutott, hogy abban elcsattan egy csók két férfikarakter között.

A polgármester elrendelte az Avengers: The Children’s Crusade eltávolítását az idei Riói Nemzetközi Könyvbiennáléról, amiért annak lapjain csókot ábrázolnak két szuperhős, Hulkling és Wiccan között – írja a Pink News.

 

Marcelo Crivella

 

Crivella azzal magyarázta döntését, hogy a képregények betiltásával szeretné megvédeni a város gyermekeit, mivel annak tartalma nem megfelelő kiskorúak számára. Szerinte ugyanis helytelen, ha a kiskorúak olyan tartalmakhoz férhetnek hozzá, amelyeket még nem értenek meg.

Az O Globo nevű brazil újság beszámolója alapján a polgármester arra utasította a helyi önkormányzat képviselőit, hogy vegyenek részt a könyvfesztiválon, és kobozzák el a szerintük gyermekeknek nem megfelelő képregényeket.

A polgármester az után jelentette be a tilalmat, hogy Rio tanácsosa, Alexander Isquierdo nyilvánosan kifejtette gondolatait a 2010-es Bosszúállók képregényről, miközben bizonyítékként feltartott egy példányt:

„Ez egy figyelmeztetés a szülőknek! A Marvel gyerekkönyvei a homoszexualitást akarják terjeszteni a GYEREKEK körében! A képregényt a Könyvbiennálén és a könyvesboltokban is meg lehet vásárolni, de a szülők csak később fedezik fel a tartalmát. Ez egy gyalázatos bűncselekmény!”

Crivella döntése nem lephette meg túlságosan a várost, mivel polgármesterük a kezdetektől fogva támogatja az ország szélsőjobboldali elnökét, Jair Bolsonarót. Véleménye szerint az LMBTQ közösség gonosz cselekedeteket visz véghez, és hangot adott annak is, hogy ellenzi az azonos nemű kapcsolatokat és az LMBTQ jogokat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin