Hírek

Megtartották Nagy-Britannia első muszlim meleg esküvőjét

A 24 éves Jahed Choudhury és párja, a 19 esztendős Sean Rogan az Egyesült Királyság szívében található Walsall városában mondták ki a boldogító igent. Noha a ceremónia polgári és nem egyházi keretek között zajlott, a pár mégis tradicionális muszlim ünneplő ruhában esküdtek meg, ezzel is bizonyítva, hogy lehet valaki egyszerre meleg, muszlim és szerelmes.

A sajtónak nyilatkozva Jahed elmesélte, hogy tinédzser évei kezdetétől számos alkalommal kellett szembesülnie homofóbiával nemcsak az iskolában, de családtagjai körében is, akik mostanra teljesen elfordultak tőle. „Az emberek leköpdöstek, tele szemeteskosarat borítottak a fejemre, disznónak hívtak és harumnak, amely a mi nyelvünkön egy rendkívül bántó kifejezés” -mesélte.

Sean és Jahed a jegygyűrűkkel

Jahedet az utcán is rendszeresen bántották, a mecsetből, ahová imádkozni járt, kitiltották. Elkeseredésében még egy átnevelő terápián is részt vett, valamint vallásos megtisztulásra utazott Szaúd-Arábiába és Bangladesbe, de semmi nem segített. Egy alkalommal még öngyilkosságot is megkísérelt. Nem sokkal ezután találkozott Rogannel.

Egy padon ültem és zokogtam, amikor Sean odajött hozzám és megkérdezte, minden rendben van-e? Reményt adott, amikor a legmélyén voltam mindennek és ott állt végig mellettem a kivezető úton” – a fiúk nem sokkal megismerkedésük után, 2015-ben össze is költöztek, tavaly júniusban, Rogan születésnapján pedig eljegyezték egymást.

A szerelmesek már egy spanyolországi nászúton is túl vannak. És noha Jahed családja nem vett részt az esküvői szertartáson, mivel úgy gondolják a fiú „beteg”, Jahed és Sean nem is lehetnének boldogabbak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin