Kultúra

Meghalt Chi Chi DeVayne, a RuPaul’s Drag Race sztárja

 

34 éves korában elhunyt Chi Chi DeVayne, a RuPaul’s Drag Race nyolcadik szériájában világhírűvé vált drag queen. A Zavion Davenport néven született előadót augusztus huszadikán szállították kórházba tüdőgyulladással, ahol nem sokkal később elhunyt. Tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálához hozzájárulhatott, hogy egy gyógyíthatatlan immunológiai betegségben, szisztémás szklerózisban szenvedett. Családja közlése szerint utolsó szavai ezek voltak: „Soha ne adjátok fel!”

A népszerű drag reality-ben feltűnt Chi Chi DeVayne előélete élesen eltért számos pályatársáétól. Fiatalon egy utcai bűnbanda tagja volt, onnan küzdötte fel magát, és sok versenytársával ellentétben nem volt se kész ruhatára drága ruhákkal, se hatalmas követőtábora az induláskor. 2018-ban a Newsweeknek erről így beszélt:

„Mindig is egy kis előadó voltam. A nagybátyám tehetségkutatókat rendezett az unokatestvéreimmel, és az anyukám látott bennem valamit. Szertornára járatott, és a húszas éveimben egy tánctársulat tagja voltam.”

A RPDR nyújtotta lehetőség segített neki sok sebet begyógyítani a múltjából. Szülővárosában nem fogadták el se a személyét, se a hangját, se a megjelenését. Mint egy interjúban elmondta, a műsor felnyitotta a szemét, hogy az élet sokkal többet tartogat annál, mint ahonnan ő jött, és hogy érdemes küzdeni azért, ahová el akar jutni az életben.

A nyolcadik évad után a rajongók örömére a 2018-as Drag Race All Stars harmadik évadába is visszahívták. Ezt követőben még jobb drag előadóvá kívánt válni, valamint zenével, filmekkel, színészettel foglalkozni. Ahogy a műsor után elmondta: a semmiből érkezve szeretné meghódítani a világot.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin