Itthon

Máris erőszakba csapott át a Fidesz homofób gyűlölet-propagandája

 

A portugál-francia meccsen két diáklányt köptek le és ütöttek arcon a szurkolók, amiért mindketten szivárványos zászlót festették a sapkájukra, illetve a karjukra. A Magyarországon tanuló német orvostanhallgatók, Emilia és Filippa a Bildnek beszéltek az esetről, és fotókat is készítettek a támadóikról.

Elmondásuk szerint már a Puskás Arénában zajló meccs első félideje alatt kapták a beszólásokat tőlük, hogy a szivárványzászló undorító, középső ujjal bemutattak nekik miatta, és közölték velük, hogy nem normális támogatni az LMBTQ embereket. A meccs után ezt megpróbálták megbeszélni a zaklatóikkal, aminek az lett az eredménye, hogy leköpték és ököllel arcon ütötték őket.

Ha ez önmagában nem lenne sokkoló és felháborító: a diákok szerint a meccset felügyelő biztonságiak a két elkövetőt ezután továbbengedték a büfébe italért, akik onnan gúnyolódtak a két nőn.

„Az UEFA munkatársai elengedték a két elkövetőt, nem segítettek nekünk.”

 

De nem csak ők, elmondásuk szerint a rendőrök sem vették őket teljesen komolyan, és hajnali 4-ig várakoztatták őket, mire jegyzőkönyvet tudtak felvenni.

„Voltak olyan rendőrök, akik éreztették velünk, ez nem egy komoly dolog, nem éri meg jelenteni.”

 

A történtek ellenére nagyon boldogok voltak a Budapesten töltött évek alatt, és korábban soha nem tapasztaltak semmi hasonlót. Azt remélik, hogy az elkövetőkkel szemben intézkedni fognak a hatóságok.

Június 15-én fogadta el az országgyűlés az orosz mintára készült homofób propagandatörvényt, és a jelek szerint a jövő évi választásokra készülve a kormánypártok az LMBTQ közösségből akarnak a korábbi kampánytémájukhoz, a migránsokhoz hasonló ellenségképet felépíteni.

 

 

Orbán Viktor szerint az elfogadott törvény nem melegellenes

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin