Hírek

Már most világszerte 170 pride csúszását jelentették be a koronavírus miatt

A koronavírus miatt a tavaszi, valamint nyári, különösen júniusra és júliusra tervezett pride rendezvények időpontjai is felborulnak. Így van ez a Budapest Pride Fesztivál esetében is, amely eredetileg június ötödikén kezdődött és július negyedikén a felvonulással, valamint bulival záródott volna, ehelyett azonban a tervek szerint tíz napra rövidítik és a megnyitó augusztus 14-én, a felvonulás pedig augusztus 22-én lesz. A májusi Pécs Pride, amely a maga nemében idén az első lett volna, nagy valószínűséggel el is marad.

De hasonló átszervezés mondható el több, mint 150 pride eseményről az egész világon. Június 20 és 28. között Thessaloniki adott volna otthont az idei EuroPride-nak és a bizonytalanság miatt egyelőre nem is jelentettek be új időpontot. Evangelos Chouliaras, a Thessaloniki Pride szóvivője a GayStarNews-nak nyilatkozva elmondta, sajnálja, hogy három év munkája veszítette így értelmét, de a résztvevők egészsége a legfontosabb és bíznak benne, hogy még idén, egy későbbi időpontban megvalósulhat a rendezvény.

 

Belgium Pride Brüsszel főterén 2018-ban

 

Hasonlóan döntöttek a brüsszeli Belgium Pride szervezői is, akik az eredeti, május 24. időpont helyett egyelőre agusztus 29-ét jelölték ki céldátumként. „A Belgium Pride Fesztivál évről évre 100 ezer nézőt vonz. Csak biztonságos és egészséges körülmények között valósíthatjuk meg” – hangsúlyozták sajtóközleményükben.

De csúszik az eredetileg június végére meghirdetett London Pride is (új időpont egyelőre nincs kijelölve), a bécsi Vienna Pride pedig nagy valószínűséggel el is marad 2020-ban, bár a szervezők közleményükben nem zárták ki, hogy egy későbbi időpontban, például szeptemberben mégis lesz valamilyen rendezvény.

A teljes, folyamatosan frissülő nemzetközi lista IDE kattintva érhető el, interaktív térképen pedig ITT tekinthető meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin