Nagyvilág

Már javában készül a házigazda a 2025-ös WorldPride-ra

Bár a Sydney WorldPride néhány nappal ezelőtt véget ért – legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott a szivárványba borult operaház, valamint a tény, hogy az ausztrál miniszterelnök is részt vett a felvonuláson -, a szervezők a hivatalos zárás előtt továbbadták a stafétabotot a 2025-ös ünnepség házigazdájának, Washington DC-nek, illetve a megrendezésért hivatalosan felelős Capital Pride Alliance-nek.

Az átadáson egy videoklipet is levetítettek, amelyben Muriel Bowser, az Amerikai Egyesült Államok fővárosának polgármestere, valamint Ashley Smith, a Capital Pride Alliance igazgatótanácsának elnöke hívja a világot Washington DC-be.

A WorldPride megtestesíti az emberiség legjobb erényeit, a közösséget, a tanulni akarást és azt, hogy globális családként szabadon és biztonságban ünnepelhetjük az eredményeinket” – mondta Smith.

 

 

A várost 2022 novemberében jelentette be házigazdaként az InterPride, a több mint 70 ország legalább 400 pride-szervezetét tömörítő nemzetközi szövetség.

Szomorú érdekesség, hogy eredetileg nem Washington DC, hanem Tajvan harmadik legnagyobb városa, Kaohsziung nyerte el a rendezés jogát, ám az ország nevéből fakadó nemzetközi konfliktusok miatt utóbbi végül nem vállalta a feladatot. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A WorldPride-ra Washington DC-ben 2025. május 23. és június 8. között kerül majd sor és az esemény egybeesik a washingtoni pride felvonulások 50. évfordulójával.

Izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy megoszthassuk Washington legjavát a világ minden tájáról érkező látogatókkal, különösen a Pride in DC 50. évfordulója apropóján” – magyarázta Ryan Bos, a Capital Pride Alliance ügyvezető igazgatója. „A WorldPride széleskörű platformot biztosít a polgári és emberi jogokért folytatott küzdelem előmozdítására, valamint az LMBTQ+ közösség szabadságjogainak biztosításához.

A két év múlva esedékes rendezvénysorozat kínálatában szerepelnek fesztiválok, felvonulások és koncertek, valamint egy emberi jogi konferencia is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin