Hírek

Már biztos, hogy nem létezik meleggén

Akárcsak az intelligencia szintje, úgy a szexuális orientáció sem egyetlen gén által meghatározott, hanem ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb folyamatról van szó – erre a megállapításra jutott az a kutatócsoport, amely félmillió DNS vizsgálata alapján összeállított legfrissebb eredményeit a rangos Science folyóirat ma megjelent számában publikálta.

 

 

A vizsgálat mondhatni negatív eredményt hozott, hiszen nem találták meg azt a gént, amely eldönti, hogy az ember a saját vagy az ellenkező nemhez vonzódik-e. „Az illető genomja alapján tehát nem lehet meghatározni a szexuális orientációját” – mondta Ben Neale, a kutatásban részt vevő egyik genetikus. Így temethetjük azt a kilencvenes években különösen nagy népszerűségnek örvendő elméletet, miszerint egyetlen gén határozza meg melyik csoporthoz tartozunk.

Ez azonban – teszik hozzá a kutatók – nem azt jelenti, hogy a szexuális viselkedésnek ne lennének öröklött faktorai. Vannak, de ezek egy vagy néhány fő gén helyett rengetegen vannak, és mindegyikük csak kicsit járul hozzá a végeredményhez.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin