Nagyvilág

Már 70 ezer azonos nemű pár kötött házasságot Németországban

fotó: dpa

 

Németországban 2017. október 1. óta köthetnek házasságot az azonos nemű párok. Az egyenlő házasság bevezetését követő két évben, 2019. december 31-ig több mint 70 ezer pár élt a lehetőséggel. Ez derül ki a szövetségi kormány válaszából, amelyet a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) parlamenti képviselőcsoportjának adott, tudósít a német DPA hírügynökség.

A részletes adatok azt mutatják, hogy 46.925 pár kötött házasságot, míg további 26.293 pár a korábban regisztrált bejegyzett élettársi kapcsolatát ismertette el házasságként. A szövetségi kormány tájékoztatása szerint 2020-ra még nem állnak rendelkezésre az összesített adatok.

Az egyenlő házasság annyira egyenlő, hogy egyforma arányban választják a nemek: a német statisztikai hivatal közlése szerint 23.581 férfi pár és 23.344 női pár élt a lehetőséggel 2017 októbere és 2019 vége között.

„Az egyenlő házasság a szeretet csodálatos győzelme volt az azonos nemű párok diszkriminációja felett”

 

– monda Jens Brandenburg, az FDP képviselőcsoportjának LMBTQ-ügyekért felelős tagja. A házasságkötések magas száma azt mutatta meg, milyen fontos mérföldkő volt a sokszínű Németország számára az egyenlő házasság bevezetése.

A szövetségi kormány adatai szerint az országban tízezer szivárványcsaládban nevelnek gyermeket azonos nemű párok, akik vagy már házasságban, vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin