Hírek

LMBTQ-gyermekeik elfogadására szólította fel a szülőket Ferenc pápa

A római katolikus egyház feje is részt vett a Családok Világtalálkozóján (World Meeting of Families), amelyre idén augusztus 21 és 26 között az írországi Dublinban került sor. Ferenc pápa szombaton és vasárnap látogatott ki a Phoenix Parkban szervezett programokra és egyik beszédében kitért az LMBTQ-gyermekek helyzetére is.

 

Ferenc pápa köszönti a hívőket a Phoneix Parkban. Dublin, Írország

 

Mondandója az érintett gyerekek szüleihez szólt. Először is imára szólította fel őket, majd így folytatta: „Ne ítéld el, hanem kezdeményezz párbeszédet, törekedj a megértésre. A hallgatás soha nem orvosság.” A vallási vezető szerint „homoszexuális tendenciák” miatt elengedni a gyermek kezét egyenlő a szülői kötelesség nem teljesítésével. Azok a szülők, akik mégsem képesek rá, forduljanak segítségért – javasolta.

Minden gyermeknek joga van a családhoz” – tette hozzá, így azért, mert a gyerek az LMBTQ-közösséghez tartozik, nem szabad kitagadni. „Ez egy komoly kihívás, része az anyaságnak és az apaságnak” – zárta üzenetét Ferenc pápa.

A világtalálkozót megelőző hónapokban újabb pedofilbotrányok rázták meg a katolikus világegyházat. A kommentárok közül különösen említésre méltó az amerikai Raymond Burke, aki szerint az egyházon belüli úgynevezett “homoszexuális kultúra” tehető felelőssé a szégyenfoltokért. A kijelentéseivel foglalkozó cikkünk itt olvasható:

A „homoszexuális kultúra” felelős a gyermekek megerőszakolásáért egy katolikus bíboros szerint – Humen Online

Az elmúlt hónapokban ismét pedofilbotrányok rázták meg a római katolikus egyházat (a legfrissebb szerint az USA Pennsylvania államában az elmúlt 70 évben legalább 300 kiskorú lányt és fiút molesztáltak papok), amelyre természetesen a szervezet elöljáróinak is reagálnia kellett. A kommentárok közül különösen említésre méltó az amerikai Raymond Burke, aki szerint az egyházon belüli úgynevezett „homoszexuális …

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin