Nagyvilág

LMBTQ-aktivistának sikerült megzavarnia Giorgia Meloni beszédét

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni és Marco Marras / Fotó: Fabio Murru, IPA-AGENCY.NET

 

Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei szélsőjobboldali párt vezetőjének egyik kampánybeszéde során egy LMBTQ-aktivistának sikerült átcsusszannia a biztonsági szolgálaton és feljutnia a színpadra. A 24 éves Marco Marras szivárványszínű zászlóval állt a politikus elé és az azonos neműek házasságának lehetőségét, valamint az örökbefogadás engedélyezését követelte.

A politikus higgadtan kezelte a helyzetet, türelemre intette a testőröket, és hagyta, hogy Marras elmondja a mondandóját. Azzal válaszolt neki, hogy „mindenki követel valamit […] Én azt a jogot akarom, hogy másképp gondolkozhassak. Ilyen a demokrácia. Az emberek nem mindig értenek egyet. Ön és én nem értünk egyet.”

A fiatalember tovább folytatta azzal, hogy mindenki egyenlő, és egy nap majd visszatér Olaszországba örökbe fogadni egy gyermeket. Erre Meloni rákontrázott, hogy léteznek melegjogi civil szervezetek az országban, „azt tesz, amit csak szeretne”. Majd azzal folytatta a beszédét, hogy tiszteli az olyan embereket, akik kiállnak azért, amiben hisznek, ő maga is egész életében ezt tette. Azt kérte a közönségtől, hogy tapsolják meg Marrast.

Giorgia Meloni az Instagramján is beszámolt az eseményről, a képaláírásban hosszan fejtegetve, miért nem támogatja az azonos nemű párok, sőt az egyedülálló emberek számára sem az örökbefogadás lehetőségét. Azzal érvel, hogy szerinte minden gyermek megérdemli, hogy legyen egy apja és egy anyja.

A politikust egyébként a legesélyesebbnek tartják a választásokon a miniszterelnöki pozíció elnyerésére. Meloni szélsőjobboldaliként harcosan ellenzi az LMBTQ-jogok érvényesítését, többek között az azonos nemű szülők ellen is felszólalt már, a beszédéből pedig paródiák születtek.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin