Hírek

Lemondott a konzervatív parlamenti képviselő, amiért fogdosott egy munkáspárti képviselőt

A munkáspárti Paul Sweeney (balra) és a konzervatív Ross Thompson (jobbra)

 

A londoni parlament egyik bárjában történt még tavaly októberben, hogy a konzervatív képviselő, Ross Thompson a munkáspárti képviselőre, Paul Sweeney-re nyomult: miközben részegen bókokat mondott neki, mindenki szeme láttára képviselőtársa nadrágja elején matatott.

Az egy éve történt esetről Sweeney most vasárnap beszélt a nyilvánosságnak. A zaklatással megvádolt Thompson tagadja, hogy bármi helytelent tett volna, és a vádakat politikai sárdobálásnak minősítette. A szexuális zaklatás vádja miatt azonban úgy döntött, nem indul a december 12-re kiírt választásokon, helyette szeretné tisztázni a nevét.

A Scottish Daily Mailnek képviselőtársa elmondta, hogy nem akart az egészből ügyet csinálni. Sokáig emésztette a dolgot, és próbálta meggyőzni magát, hogy ami történt, az nem is volt helyteleníthető. Szavaiból azonban világosan kiderült, hogy felzaklatták a történtek:

„Egyszerűen lebénultam. Annyira sokkoló volt az egész. Kivert a víz, szörnyű érzés volt. Senki se tudta az asztalnál, hová nézzen. Kínos volt. Valahol mélyen éreztem, hogy ha bezúzok neki egyet, ki tudja, mi lenne a vége egy olyan bárban, ami tele van újságírókkal. De nem akartam az a fickó lenni, akit Ross Thompson fogdosott.”

Próbálta elengedni a dolgot, ám mégis a panasztétel mellett döntött, amikor megtudta, Thompson folyamatosan zaklatja a férfiakat. Az elmúlt időszakban három olyan eset is napvilágra került, amikor Thompson részegen férfiakat fogdosott a parlament bárjában. Legalább egy alkalommal ki is kísérték a helyről emiatt.

Sweeney még februárban hivatalosan is jelentette a parlament etikai bizottságánál a vele történteket. Most közölte, egyszerűen képtelen elviselni, hogy máig a parlamentben látja, ráadásul az irodájuk ugyanazon a folyosón is van.

„Nem méltó köztisztség viselésére. Nem hinném, hogy helye van a parlamentben.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin