Nagyvilág

Lefújta a helyszín a kórus fellépését, csak mert van meleg tagjuk is

fotó: Twitter

 

A King’s Singers nevű kórus még 1968-ban alakult a világ egyik legnevesebb egyetemén, az angliai Cambridge-ben található King’s College falai között. Az a capella énekegyütes tagjai azóta többször cserélődtek ugyan, de már a 70-es és 80-as években felkeltették a média figyelmét, tévéműsorokban léptek fel, sikeres turnékat adtak világszerte, többek között Magyarországon is többször szerepeltek, majd 2009-ben és 2012-ben is Grammy-díjat nyertek egy-egy albumukkal.

Ez a kórus most azonban mégsem volt elég jó a floridai Pensacola baptista keresztény főiskolának. A hatfős együttes amerikai turnéjának utolsó állomása lett volna a meghirdetett koncert, amelyre ötezer nézőt vártak, de az intézmény két órával a kezdés előtt visszamondta a rendezvényt.

Azért, mert a kórusnak van meleg tagja is.

A Pensacola Christian College nem sokkal a meghirdetett koncert előtt közölte a King’s Singers tagjaival, hogy lefújják az eseményt az egyik tagjuk “életmódja” miatti aggodalmakra hivatkozva, írja a The New York Times. A főiskola állítólag a diákoktól, a szülőktől és az alkalmazottaktól is panaszokat kapott, mert szerintük egy meleg személy fellépése nem összeegyeztethető az iskola értékrendjével.

Mint közleményükben írják, nem támogathatnak semmit, ami ellentétes a bibliai tanítással. Érdekesség, hogy ezzel ellentétben Ferenc pápa nemrég éppen arról beszélt, hogy a “homoszexuális hajlamokkal” rendelkező emberek Isten gyermekei, és az egyházaknak be kell fogadniuk őket is, az anglikán egyház pedig arról döntött, hogy megáldják az azonos nemű párokat.

Bár a Pensacola arra hivatkozott, hogy a kórusnak egyetlen meleg tagja van – a valóságban kettő -, de mindenkit megnyugtattak, hogy “a rendkívül tehetséges zenészekkel tisztelettel bántak, amikor tájékoztatták őket a koncert lemondásáról”.

A King’s Singers tagjai az eset kapcsán kiadott közleményükben az írják, „mélyen elszomorította” őket a koncert lefújása, és megjegyezték, hogy korábban már felléptek ugyanezen a baptista főiskolán. Mint írják, a kórus fennállásának 55 éve alatt ez volt az első olyan alkalom, amikor nem a rossz időjárás, a világjárvány, vagy egy háború miatt kellett törölni egy koncertjüket.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin