Nagyvilág

Konzervatív politikus a brit parlament első transznemű képviselője

Honlapján és közösségimédia-oldalain coming outolt transzneműként Jamie Wallis, a brit törvényhozás alsóházának konzervatív párti (tory) képviselője.

 

 

Transznemű vagyok. Vagy hogy pontosabb legyek, az akarok lenni. Nemi diszfóriát diagnosztizáltak nálam, és már egészen kisgyerekkorom óta így érzek. Nem állt szándékomban ezt valaha is megosztani veled. Mindig is úgy képzeltem, hogy jóval azelőtt elhagyom a politikát, hogy ezt valaha is hangosan kimondtam volna” – idézi a 444.

A Wallis a személyes hangvételű szövegben kitér az elmúlt évek eseményeire, amelyek nagyon megviselték és amelyek miatt úgy döntött, nyíltan felvállalja nemi identitását. Két éve valaki elmondta a családjának, hogy titokban transzneműként él. Fotókat küldött az édesapjának és más családtagoknak, majd megfenyegette a politikust. Ötvenezer fontot követelt tőle, hogy ne adja ki a sajtónak az információit. A rendőrség elfogta a férfit, és több mint két év börtönre ítéltek.

Wallis azt is megosztotta a közvéleménnyel, hogy tavaly egy férfi megerőszakolta, amikor ő visszautasította, hogy védekezés nélkül feküdjenek le egymással. Nem sokkal később autóbalesetet okozott, de a szexuális erőszak miatt olyan traumatizált állapotba került, hogy elhagyta a helyszínt.

Néhány órával a coming outot követően újabb közleményt tett ki, amelyben megköszönte a felé irányuló rengeteg kedvességet és szeretetet.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin