Nagyvilág

Kirúgott az orosz egyetem egy sminkelő meleg diákot

Fotó: maksimbelomytsev8745@YouTube

A 21 éves Maxot kirúgta a Kubani Állami Egyetem, mert sminkvideókat töltött fel az internetre. A vád „nemváltás népszerűsítése gyerekek között”. A meleg fiút a rendőrség is vegzálta a videói miatt.

A PinkNewsnak adott interjújában Max elmondta, hogy a Krasznodarban található egyetemen építészetet és várostervezést tanult, szabadidejében pedig a hobbijának élt – sminkvideókat készített. Ezek nagy része egyszerű, hétköznapi smink volt, „csak egy kis korrektor, BB krém, kicsit megcsináltam a szemöldököm, szóval semmi rendkívüli” – mondta.

Ennek ellenére bevitték a rendőrök kihallgatni, mert néhány korábbi videóján „művésziesebb” smink volt látható, drag jellegű. Azt mondták neki, hogy ezzel gyerekeknek propagálja a nemváltást, ami az orosz törvényekbe ütközik. Úgy érveltek, hogy mivel férfi, aki nőnek öltözik – ami tilos Oroszországban –  és felteszi a videókat az internetre, akkor ezzel gyerekeknek reklámozza a nemváltást.

A rendőrség egy kérdezz-felelek típusú videójába is belekötött, ahol a provokatív nézői kérdésekre viccesen próbált reagálni. Erre is azt mondták, hogy LMBTQ propagandát folytat. A rendőrségen folyamatos verbális zaklatásnak volt kitéve, homofób kifejezéseket kiabáltak neki.

Letartóztatása megjelent a helyi újságban, így az egyetem is értesült róla. Mivel az újságban „homoszexualitás népszerűsítését” írtak, az egyetem megszüntette a tanulói jogviszonyát.

Max úgy gondolja, hogy valaki a videói nézői közül nyomta fel a rendőrségnél. Miután a története médiapublicitást kapott, úgy érezte, hogy veszélyes lenne Oroszországban maradnia, mivel újra feljelenthetik a rendőrségen és letartóztathatják pusztán azért, mert queer. Azt mondja, az első alkalmat szabálysértésként kezelik, ami egy enyhébb, adminisztratív típusú cselekmény. Viszont ha újra beviszik ugyanazzal a váddal, akkor már akár börtönbe is küldhetik.

Max mintegy 1,3 millió másik fiatal oroszhoz hasonlóan elhagyta az országot, és külföldön próbál boldogulni. A fiatal férfit Oroszországban folyamatosan zaklatták identitása miatt, olyan gyakorisággal, hogy teljesen hozzászokott. „Olyan nekem, mint a levegő” – mondja. „Annyira hozzászoktam, hogy nem hiszem, hogy ismerek másfajta életmódot”. Reméli viszont, hogy sikerül beilleszkednie új otthonában és továbbra is kifejezheti önmagát a sminkelésen keresztül.

 

Kínai youtubert utasítanak ki Oroszországból “LMBTQ-propaganda” miatt

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin