Itthon

Kikerült a szivárványzászló a budapesti városházára

A hivatalos megnyitó ünnepséggel ma indul a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál. A mai napra időzítve a budapesti Városházára kikerült a szivárványzászló, erről Karácsony Gergely főpolgármester az Instagram oldalán a következőket írta:

A Pride örömünnep, a szeretet ünnepe, a szabadság ünnepe. A mai napon kihelyeztük a Városházára az elfogadás zászlóját, hiszen Budapest szabad város, és büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért. A 150 éves város köszönti a 28. Pride Közösségi Fesztivált!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

 

A fesztivál megnyitóján a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány nevében Majercsik Jojó filmesztéta, Budapest Pride szervező és sajtószóvivő tart majd beszédet. Az est házigazdája Papp Éva énekes, pék és emberi jogi aktivista lesz, felszólal David Pressman amerikai nagykövet, beszédet mond Márton Joci roma LMBTQ aktivista, és Szilágyi Liliána önazonos szabadgondolkodó is megosztja gondolatait. A beszédek közt fellép Grecsó Krisztián író, valamint az Amaro Duho együttes.

A megnyitón debütál majd az idei fesztivál kampányfilmje is, amit a Budapest Pride csapata Tóth Luca animációs filmrendezővel közösen álmodott meg.

A szokásoknak megfelelően a megnyitó ünnepségen adják át a Háttér Társaság díját is, amellyel 2005 óta azokat a személyeket tüntetik ki, akik sokat tettek az LMBTQ közösségért.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin