Sport

Két labdarúgó játékvezető coming outolt az Egyesült Királyságban

Hogy megmutassák, a foci mindenkié.

Craig Napier (középen)

 

Mára gyakorlatilag a férfi labdarúgás maradt az utolsó sportág, ahol továbbra is rejtőzködnek a meleg sportolók. A tavalyi év végén az ausztrál Josh Cavallo, alig két hete pedig az Egyesült Királyságban Jake Daniels is a coming out mellett döntött. A Pride hónapot kihasználva most két skót játékvezető csatlakozott hozzájuk, hogy üzenetet küldjenek a sportág többi szereplőjének.

Június 2-án Craig Napier a Skót Labdarúgó Szövetség hivatalos Twitter-fiókján keresztül osztotta meg gondolatait. Napier arról beszélt, hogy nehéz út vezetett az előbújásig, még akkor is, ha az elmúlt néhány évben sokkal könnyebbé vált. A játékvezető úgy gondolja, nagyon fontos, hogy a hozzá hasonló szakemberek megtegyék ezt a lépés.

„Nem hiszem, hogy ennek hírnek kellene lennie, de jelenleg még valóban az.”

 

 

Ugyanazon a napon egy másik játékvezető, Lloyd Wilson is coming outolt. Az interjúban Wilson arról beszélt, hogy 17 évig élet egy olyan életet, amit nem akart, és amit sok szempontból a foci irányított. És bár nagyon tartott az előbújástól, úgy érzi, mégis fontos lépés azon kollégái számára, akik ugyanezzel küzdenek. A The Guardian szerint a kilencvenes évek közepe óta ők ketten az elsők a skót férfi fociban, akik vállalták az előbújást.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin