Hírek

Keresztény lelkész küzd Hongkongban a házassági egyenlőségért

Bár Hongkongban évtizedekkel ezelőtt meghozták a törvényt, mely nem bünteti tovább az azonos neműek szexuális kapcsolatát, az azonos nemű párok házasságának gondolata továbbra is sokak számára elérhetetlen a távol-keleti országban.

Ezen azonban egy transznemű keresztény lelkész változtatni szeretne, és mindent megtesz annak érdekében, hogy félelem nélkül, nyíltan tarthasson esküvői ceremóniákat a közösség tagjainak – írja a Pink News.

 

 

A hatvankét éves Marrz Balaoro még kiskorában érkezett Hongkongba a Fülöp-szigetekről, hogy transznemű férfiként élhesse tovább életét, annak szentelve mindennapjait, hogy megtalálja a módját: senkinek se kelljen nélkülöznie a szerelmet, bármely formában is talál rá.

A lelkészt először 2017-ben tartóztatták le annak gyanújával, hogy áthágja Hongkong házassági törvényeit. A rendőrség fényt derített rá, hogy Balaoro házassági ceremóniákat tart azonos nemű pároknak az általa 2014-ben alapított Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és heteroszexuális keresztény templomban. A ceremóniákat Balaoro Szent Egyesülés néven emlegette, melyek vallási áldással bírnak, és nem tartalmaznak semmiféle jogi következményt.

Mi csupán annyit kérünk, hogy imádkozhassunk és gyakorolhassuk vallásunkat Isten szeme előtt, mindenfajta üldöztetés nélkül.

Ebben a hónapban Balaoro kérvényezte a hongkongi legfelsőbb bíróságon, hogy engedélyezzék neki mint lelkésznek, a Szent Egyesülési ceremóniák további, legális működtetését. Ítélethozatalra előreláthatóan júniusban kerül sor.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin