Utazás

Játék a tojásokkal – A forró húsvéti bulik nyomában

fotó: Brian Kyed on Unsplash

 

Hétnapos bulihét vagy egy háromnapos bulihétvége, fétisesemények, afterpartik és rendhagyó vacsoraest: Németországban a húsvét is a szórakozásról szól, ha pedig meguntuk a tojásdobálást a mezőn, mi is útra kelhetünk, hogy igaziakkal dobjuk fel az ünnepet, feltámadva a téli tespedtségből.

Temérdek szóviccel tudnám szórakoztatni a nagyérdeműt a tojásfestésre, tojáshajigálásra, hát még a tojásfújásra vonatkozóan, ám a némelyek számára talán kínos metaforák helyett beszéljenek azok a féktelen parti események, amelyek Berlinben és Kölnben várják a nagyérdemű meleg közönséget.

Kölnben még csak egy hónappal ezelőtt, február 22-én ért véget a hatnapos karnevál, amelyen többféle meleg bulival és queer tematikájú eseménnyel találkozhattak a látogatók. A legnagyobb ilyen eseménysorozat a három teljes napon keresztül tartó The Sexy Cologne Carnival Circuit Weekend, más néven a The World of Sexy Party volt, amely összesen 5 különböző programot foglalt magában, köztük táncos és cruising bulikat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GREENKOMM (@greenkomm)

 

Az április 7-én kezdődő kölni Gay Easter Festival, vagyis a meleg húsvéti fesztivál kifejezetten a férfi közönségnek szól majd, amelynek tagjait négy napon keresztül várják a karneváli héten rendezett bulikhoz hasonló partikkal. Bár ismeretlen okokból az Easter Bang nevű fő buliesemény elmarad, így is 5 különböző partin hódolhatunk a bűnös élvezeteknek, kezdve az április 9-i afterpartival. A reggel 6-tól este 6-ig tartó, közel 30 éve létező Green Kommot a városközpontban található, kétszintes Nachtflug klubban rendezik meg. Ez a buli Európa leghosszabb és legismertebb afterpartijainak egyike, ahol egyedi módon dolgozzák fel a house és progresszív trance zenéket. A tánc a Zimmermann’s klubban folytatódik, ahol este 8-kor veszi kezdetét a GUYZ parti, ahol világszerte ismert lemezlovasok és go-go táncosok lépnek színre. A vendég DJ-k késő este érkeznek, zenéjüket különböző fény és hangjátékokkal teszik felejthetetlenné.

Berlinben egyhetes „ereszdelahajam” veszi kezdetét Európa legnagyobb bőr- és fétisfesztiváljának április 4-i indulásával. Nemcsak a kontinensünkről, de egyéb földrészekről is idevándorol a meleg húsvéti nyuszik krémje, hogy itt rakja le színes tojásait a több tízezer lelkes keresgélőnek. A bemelegítés már negyedikén megkezdődik az egyik helyi melegbárban, a Woofban. Másnap a klasszikus művészet és a fétis világ ötvözetét állítja színpadra a bőrös medveként hangszer elé ülő zongorista, Greg Winn. Játékát az An der Apostelkirche nevű templomban lehet meghallgatni este 8 órától.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GUYZ Party (@guyz.party) által megosztott bejegyzés

 

Április 6-án a SportsWear partinak indulhatunk neki a Böse Bubenben. A sportszerkók kedvelői a népszerű melegbárban többféle játékszobát találnak, nem mellesleg számos BDSM tematikus estet rendeznek itt. Április 7-én pénteken fétis vacsin vehetünk részt a Schöneberger Weltlaterne étteremben, ahol egy welcome drink és egy többfogásos menü társaságában ismerkedhetünk össze hasonszőrű társainkkal este 7 és 10 óra között. Ugyanezen a napon este 9 órától a Rubber Lust nevű fétis buli várja az érdeklődőket a Scheune fétis bárban, míg másnap vízre száll a Húsvéti Fétishajó az East Side Galériánál délután 2 órakor. Az Easter Fetish Boat Cruise csónakázó körúton a Spree-folyóról csodálhatjuk meg Berlint, miközben a Mr. Leather Berlin verseny indulóinak társaságát élvezhetjük.

A szombat este a Skins & Punks vonalat erősíti az Oi Skin Party-n a Mutschmanns fétis cruising klubban. Az igazi partizás természetesen húsvét vasárnap veszi kezdetét, aznap rendezik ugyanis Berlin leghíresebb fétis buliját, az este 10 órakor kezdődő The PiG Party-t a kétszintes Connection klubban. Ez a buli a megkoronázása a Mr. Leather Berlin versenynek, amelynek indulói délután 5 és este 9 óra között mérkőznek meg egymással a Nollendorfplatzon, ahol a buli előtt győztest hirdetnek.

 

 

Természetesen a jól ismert Revolver parti sem maradhat el: április 7. és 9. között a Revolver XXL egész hétvégén várja a bulizni és pajzánkodni vágyókat többek között a híres és hírhedt KitKat Klubban. A szintén a Revolver szervezésében megvalósuló szombati The Instinkt Party ezzel szemben a Kesselhausban kap helyet, itt szórakozhatnak önfeledten azok, akik nem vágynak az Oi Skin buliba.

A főbb eseményeken kívül a helyi melegbárok és klubok is feledhetetlen partikkal és eseményekkel várják a vendégeket a húsvéti időszakban. Tagadhatatlan, hogy a fétis-hét húsvét vasárnap hág majd a tetőfokára – akárcsak a tojásgyűjtő résztvevők. Ha sietsz, talán te is összegyűjthetsz egy kosárkával!

Máthé Bence

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin