Kultúra

Jake Gyllenhaal újra meleg férfit fog alakítani a filmvásznon

 

A hollywoodi színész megszerezte a Fun Home megfilmesítési jogait, aminek ő lesz a producere és egyik főszereplője is. Lisa Kron és Jenine Tesori Tony-díjas musicalje Alison Bechdel azonos című grafikus memoárja alapján készült.

A Fun Home egy önéletrajzi ihletésű, különleges regény, ami a leszbikus írónő gyerekkorát eleveníti fel, és amelynek központi eleme az apjához fűződő, összetett kapcsolata. A filmváltozatban Gyllenhaal alakítja majd Bruce Bechdelt, a zsarnoki apát – a temetkezési vállakozóként dolgozó férfit, aki titokban meleg.

“A Fun Home az olvasók és a kritikusok körében egyaránt sikert aratott, és mintegy két hétig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. A napilap ismertetőjében Sean Wilsey „úttörő alkotásként” jellemezte a művet, mely egyszerre „két műfajt (a képregényt és a memoárt) is több irányban terjeszt ki”. Több kiadvány nevezte a Fun Home-ot 2006 legjobb könyvének, mely többek között jelöltje volt a National Book Critics Circle által adományozott, valamint az Eisner-díjnak. Az utóbbiban három kategóriában került be az esélyes nyertesek közé, ebből egyben el is nyerte a díjat.”

A regényből készült musical 2015-ben aztán öt Tony-díjat is nyert, köztük a legjobb musicalnak járót. A Broadway.com értesülése szerint Gyllenhaal saját filmgyártó cégére, a Nine Stories-ra bízza majd a forgatást.

 

 

 

Miért imádják a melegek a musicaleket? – A Kaliforniai álom apropóján

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin