Kultúra

Heath Ledger gyűlölte a Túl a barátságon című filmen poénkodó homofób vicceket

 

Heath Ledger és Jake Gyllenhall 2001-ben ismerkedtek meg, a Moulin Rouge szereplőválogatásán. Végül azonban a rendező, Baz Luhrmann Ewan McGregornak adta a főszerepet, amire mindketten pályáztak. Barátságuk ekkor indult, és amikor Luhrmann a következő filmjében Ledgernek kínált szerepet, ő Gyllenhaalra való tekintettel inkább kikosarazta.

Olyan szoros barátságot ápoltak, hogy amikor Ledger 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt, Gyllenhaal azt mondta, olyan módokon kötődött hozzá, hogy azt nem is igazán tudja szavakba önteni.

Most a The Today Show vendége volt Gyllenhall, akit Ang Lee ikonikus filmjéről, a Túl a barátságon című drámáról is kérdezték. Gyllenhall felidézte, Ledger mennyire gyűlölte, amikor homofób vicceket sütöttek el a filmmel kapcsolatban. Elmondása szerint Ledger mindig védelmébe vette a meleg témájú alkotást:

“Voltak, akik poénkodtak rajtam, vagy azt kritizálták, amiket a filmben mondtam. És ezt szerettem Heath-ben, ő soha nem viccelt volna ezzel. Ha valaki poénkodni akart a történettel, akár valami mással, azt felelte: Nem. Ez a szerelemről szól.”

 

 

 

Previous post

Újabb amerikai város tart Hetero Pride-ot

Next post

A homofób miniszterelnök felesége LMBTQ ügyeket támogat