Itthon

Ismét szivárványszínű lett a ferencvárosi pad

ferencvárosi pad
Fotó: Amnesty International Magyarország, Facebook

„Nyitott, szabad, boldog” – ez olvasható azon a ferencvárosi padon, melyet az Amnesty International Magyarország és a kerületi önkormányzat avatott fel még július 6-án.

A pad kálváriája ekkor kezdődött, mindösszesen két nap után az Aryan Greens nevű csoport a Fradi színeire festette át. Az Amnesty International azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Amellett, hogy feljelentést tettek, a padot újra szivárványszínűre festették.

„Csütörtök reggel a Ferencvárosi Önkormányzattal közösen átadtuk Budapest első szivárványos padját, mert egy nyitott, szabad és boldog országban szeretnénk élni. Mi ezért dolgozunk. A padot péntek éjszaka megrongálták. A feljelentést megtettük, a padot pedig újrafestjük, mert a pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk. A szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet”közölte a szervezet a Facebook-oldalán.

Baranyi Krisztina polgármester a pad zöld-fehérre festését úgy kommentálta, hogy „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin