Itthon

Keresik a ferencvárosi szivárványos pad megrongálóit

Az Amnesty International Hungary és a Ferencvárosi Önkormányzat csütörtök reggel adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületben. A pad sajnos azonban hamar a rongálók céltáblájává vált, péntek éjszaka ugyanis egyelőre ismeretlen elkövetők a Fradi zöld-fehér színeire festették.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Telex.hu (@telexponthu) által megosztott bejegyzés

 

A pad háttámla részén olvasható felirat szerint a szélsőjobboldali-antiszemita Aryan Greens csoport rongálta meg a padot. A kerület polgármestere, Baranyi Krisztina rövid Facebook-bejegyzésében így kommentálta az esetet: „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában”.

A rongálást az Amnesty International Magyarország nem hagyja annyiban. Feljelentést tettek, a padot pedig újrafestik. „… a pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amnesty Magyarország (@amnesty_hungary) által megosztott bejegyzés

 

A civil szervezet emellett szemtanúk jelentkezését is várja: „A bűncselekmény péntek éjszaka 11-11.30 között történt a Tompa utca 17. (Tompa utca-Liliom utca sarok) szám előtt, szemtanúk jelentkezését várjuk az office@amnesty.hu címen. Ha láttad, mi történik, kérünk, írj nekünk. Köszönjük!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin