Hírek

Ismeretlen támadó lőtt rá egy kézenfogva sétáló meleg párra

Carl Blea kaliforniai ingatlanügynök és férje vakációja a mexikói Puerto Vallartában nem várt tragédiába fulladt. A férfi és párja, Marc Lange éjjel fél háromkor egymás kezét fogva sétált hazafele, amikor ismeretlen elkövető több lövést adott le rájuk. Míg Marc sértetlen maradt, addig Carlt a combján érte a lövés. Csodával határos módon további sérülést megúszva sikerült hazaérniük, a kiáltozást és szitkozódást azonban még ezt követően is hallották az utcáról.

Puerto Vallarta, Mexikó

Bár a rendőrség úgy kezeli az esetet – és a helyi média is így tudósított róla -, hogy félresikerült rablási akciónak estek áldozatául, a két férfi mindezt tagadja és meggyőződésük, hogy gyűlöletbűncselekményről van szó, amelyet a hatóságok igyekeznek eltussolni. Bár mindezt három különböző alkalommal is közölték az őket kihallgató nyomozókkal, szemtanúk híján – az utca üres volt a lövöldözés perceiben – nincs senki, aki alátámaszthatná érvelésüket.

Bár Mexikó egyes államaiban törvényes az azonos neműek házassága és az elnök a szabályozást az egész országra kiterjesztené, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy könnyű a helyi LMBT-közösség élete. Az elmúlt években több, halálos áldozattal járó tragédia is történt az országban. 2015 decemberében egy fesztiválon öltek meg három meleg férfit, idén januárban pedig egy melegbarát szórakozóhelyen nyitott tüzet egy fegyveres. A támadás során öten vesztették életüket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin