Hírek

Fegyveres támadás: Halálos áldozatok egy mexikói melegbarát klubban

 

Többen életüket vesztették a mexikói Cancunban, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a Blue Parrot Beach Clubban. A melegbarát helyen épp a több mint 300 fellépővel zajló BPM fesztivál záró eseményét tartották. (A BPM a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja.)

 

 

A Telegraph szerint öten életüket vesztették és 15-en megsérültek, amikor a támadó belőtt a külföldi turisták körében népszerű klub egyik nyitott ablakán. A Blue Parrot a cancuni éjszakai élet 14 melegbarát klubjának egyike. A támadás helyi idő szerint hajnali fél három körül történt, a 10 napos BPM záró éjszakáján. Az áldozatok között két kanadai, egy olasz, egy kolumbiai és egy mexikói állampolgár szerepel. A fegyveres négy emberrel végzett, az ötödik áldozat, egy nő a kitört pánikban menekülő tömegben vesztette életét.

A rendőrség képviseletében Miguel Angel Pech elmondta, hogy a magányos fegyveres a klubba belépve egy bent tartózkodóval kezdett tűzpárbajba, a biztonsági személyzet pedig megpróbálta megállítani őket. Három biztonsági őrt a két lövöldöző közé kerülve érték a halálos lövések.
Pech nyilatkozata szerint nem terrorista támadás történt.

A lövöldözés miatt kitört pánikban a kijáratok felé menekülő tömegben vesztette életét az egyetlen női áldozat. A 15 sérült közül egy személy állapota súlyos.

 

A Blue Parrot Club a támadás után

 

A közösségi oldalakon közben feltűntek a klubból kijutó és az utcákon rohanó menekülőkről készült felvételek.

Mexikónak ez a része egyébként hagyományosan jóval biztonságosabb, mint az ország erőszakos bűncselekményekkel jobban fertőzött többi része. Ennek is köszönhetően a karibi partvidék az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a tél elől utazó európai és észak-amerikai turisták körében. A gyenge pesónak köszönhetően a turizmus a mexikói gazdaság egyik kifejezetten jól teljesítő ágazata, a lövöldés után azonban már most tartani attól, hogy a turizmus megsínyli a történteket.

A támadás állítólag közvetlenül a szervezők ellen irányult, és drogdílerek közti elszámolási vita állhat a háttérben. A támadót nagy erőkkel keresi rendőrség.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb