Egészség

Ingyenes házi HIV-tesztet oszt a Grindr az amerikai felhasználóinak

A meleg és biszexuális férfiak körében világszerte népszerű Grindr egy új közegészségügyi kezdeményezés részeként ingyenes otthoni HIV-teszteket osztogat az Amerikai Egyesült Államokban. A randiapplikáció munkatársai egy blogbejegyzésben fejtették ki, hogy a HIV-teszthez való könnyű hozzáférés hiánya „az egyik legnagyobb korlátja a HIV elleni küzdelemnek”.

Az amerikai felhasználók a tesztet mostantól az alkalmazás főmenüjében rendelhetik meg az új „Ingyenes otthoni HIV-teszt” gomb segítségével. Az emberek a szövetségi közegészséügyi hivatal által jóváhagyott OraQuick készletet kapnak, amely az ínyből vett kenet segítségével 20 percen belül ki is mutatja az eredményt.

A Grindr a projektnek „TakeMeHome” (azaz Vigyél Haza) nevet adta, és egy konzorcium keretében több más szervezettel is együttműködik: Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Emory University és a Building Healthy Online Communities.

A project keretében eddig 125 ezer HIV-tesztet osztottak szét, és a készlet harmadát olyan emberekhez került, akik életükben először végeztek tesztet. A cél az, hogy a következő öt évben 1 millió tesztet juttassanak el a felhasználókhoz, és a Grindr reméli, hogy a programot hamarosan más országokra is kiterjeszthetik.

A CDC 2019-es jelentése szerint az Egyesült Államokban az emberek kevesebb mint 40 volt életében legalább egyszer HIV-szűrésen.

A Grindr tavaly tőzsdén jegyzett cég lett, és nagyjából 12 millió havi aktív felhasználója van. A részvények értéke a tavalyi év során mintegy 30 százalékkal emelkedett.

 

A Grindr felfedte, hol él a legtöbb aktív és passzív a világon

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin