Színes

Tőzsdére ment a Grindr és rögtön kilőtt az árfolyam

fotó: Twitter @NYSE

 

A Grindr a New York-i tőzsde épülete előtt felállított szivárványszínű színpadon ünnepelt november 18-án. A fellépők között a RuPaul’s Drag Race-ben is megfordult drag queenekkel a randiapp a tőzsdei debütálását ünnepelte, miután a tulajdonos vállalat egyesült a Tiga Acquisition kockázatitőke társasággal.

A randiapp részvényeivel GRND néven indult a kereskedés pénteken, és az árfolyam gyorsan kilőtt: a részvényenkénti 16,9 dolláros ár a nap folyamán 71,51 dollárnál is tartott, ami több mint 400 százalékos emelkedést jelent. A lelkesedés azért nem tartott ki a nap végéig, zárásakor a részvények 36,5 dolláros áron fejezték be a napot – ami így is a duplája az induló árnak, számol be a történtekről a CNBC.

 

 

A New York-i tőzsde elnöke, Lynn Martin arról beszélt, hogy az LMBTQ emberekre fókuszáló vállalatok fontos helyet töltenek be a részvénypiacon. Az épület előtt zajló ünnepség kapcsán megjegyezte, megható, hogy az ugyanazon a környéken zajlik, ahol 35 évvel ezelőtt az első olyan nagyobb tüntetést tartották, ami az AIDS-járványra hívta fel a figyelmet: “El tudják képzelni, mit gondolna az a 250 ember, ha ma itt látna minket? Azt ünnepelnék, hogy a szólásszabadsággal élve képesek voltak kikövezni az utat egy igazságosabb jövő, egy igazságosabb társadalom felé – egy olyan társadalom felé, amely nem tesz különbséget bőrszín, faj, nem, nemi hovatartozás, vagy az alapján, hogy kit szeretsz”.

A Grindr részvények pályafutása könnyen kihívásokkal teli lehet, az információtechnológiai és a kommunikációs szolgáltatók részvényeit idén különösen keményen sújtotta a piac, ezek 24,5, illetve 37,8 százalékkal estek eddig. A randiapp tőzsdei debütálása ráadásul egy olyan évben történik, amikor más társkereső alkalmazások is gyengélkednek: a Bumble és a Match 31,7 és 64,9 százalékot zuhant az év eleje óta.

Az alkalmazásnak ráadásul kihívást jelenthet a Motto nevű platform is, amelyet a Grindr alapítója, Joel Simkhai hozott létre, aki öt évvel ezelőtt hagyta el a cégét. Reményei szerint az új randiapp a Grindr feljavított változata lehet.

 

 

A Grindr alapítója új meleg randiappot indított

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb