Hírek

Ingyen sörrel várta a Stonewall Inn vendégeit az amerikai elnökjelölt

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok volt alelnöke és jelenlegi elnökjelölt a Stonewall Innben ünnepelte a lázadás 50. évfordulóját, és ezzel együtt magát a Pride Hónapot is. Azonban nem csupán egy egyszerű látogatásról volt szó, de Biden meghívta egy-egy sörre a bár vendégeit.

A Pink News cikkéből kiderül, hogy Biden a kiszolgálás mellett elcsevegett, szelfizett a vendégekkel, sőt, akadtak diákok, akiknek még igazolta is az iskolából való távollétüket, míg ők a Stonewall Innben tartózkodtak. A bárban tett látogatásán talán nem is kellene meglepődnünk, hiszen Biden már Obama elnöksége idején is sokat tett az LMBTQ-közösségért, amit a jövőben elnökként is folytatni szeretne, és mint elnökjelölt még többet ígérhet a közösség számára.

A minap ellátogattam a Stonewall Innbe, hogy megünnepeljem a Pride Hónapot ott, ahol a mozgalom 50 évvel ezelőtt kezdődött. […] Hiába a nehezen elért győzelem, melyet megünnepelhetünk, amiért a dolgok jobbak lettek, a harc még koránt sem ért véget. Össze kell fognunk, hogy kiálljunk a hatalmi visszaélések ellen, és megbizonyosodjunk arról, hogy mindenkit méltósággal kezelnek, és hogy együttes erővel harcolhassunk az egyenlőségért.

 

 

Previous post

Diákok gyújtottak fel egy szivárványszínű zászlót

Next post

Sokkoló kép mutatja milyenek voltak az AIDS tombolásának legsúlyosabb évei