Nagyvilág

Magas állami kitüntetést kapott a meggyilkolt Matthew Shepard édesanyja

Matthew Shepard édesanyja háláját fejezte ki a „váratlan megtiszteltetésért”, hogy a fia halála óta eltelt években folytatott tevékenységéért rangos elismerésben részesült. A fiatal meleg amerikai fiú, Matthew Shepard 1998-as meggyilkolása világszerte megrázta az embereket. A fiút holtan, egy kerítéshez kötözve találták meg a wyomingi Laramie-ben, miután iskolatársai megverték és megkínozták.

 

 

Május 3-án, pénteken Judy Shepard, Matthew édesanyja megkapta az Elnöki Szabadságérmet (a beágyazott videóban 1:12:45-től látható). A kitüntetés a legmagasabb polgári kitüntetés az Egyesült Államokban. A Fehér Házban tartott eseményen Biden elnök megnyitó beszédében megemlítette Judy munkásságát. „A fia brutális meggyilkolása életre keltette a mozgalmat, hogy az ő nevében törvényt alkossanak az LMBTQ amerikaiak védelmére. Az Ön fáradhatatlan kiállása arra emlékeztet, hogy a gyűlöletnek nem szabad menedéket adnunk, és hogy a fájdalmat céllá tudjuk változtatni.

A Judy kitüntetését kísérő feljegyzésben ez áll: „Judy Shepard egy anya legmélyebb fájdalmát élte át, és fia emlékét mozgalommá változtatta. Matthew Shepard 25 évvel ezelőtti brutális halála megrázta nemzetünk lelkiismeretét, és amerikaiak millióit mozgósította, hogy kiálljanak a LMBTQI+-ellenes gyűlölet ellen.

Férjével, Dennisszel együtt bátor kiállásuk hatalmas előrelépést eredményezett törvényeink és kultúránk terén, erőt és reményt adva a fiataloknak és családjaiknak a jövőre nézve. A Shepard család együttérzése tükrözi a legjobb Amerikát, ahol mindenki egyformán megérdemli a méltóságot és a tiszteletet„.

Egy nyilatkozatában Judy azt mondta, hogy a kitüntetés „nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, Dennis és a családunk számára„. Így folytatta: „Büszkeséggel tölt el bennünket a tudat, hogy elnökünk és nemzetünk osztozik élethosszig tartó elkötelezettségünkben, hogy ezt a világot biztonságosabbá, szeretetteljesebbé, tiszteletteljesebbé és békésebbé tegyük mindenki számára. Hálás vagyok mindenkinek a szeretetért és a támogatásért az évek során. Ez tette lehetővé a munkánk folytatását.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin